Close sidebar
Close sidebar

Țara care ar putea face vaccinarea anti-COVID obligatorie  

Ar putea deveni obligatorie vaccinarea anti-COVID-19 a personalului medical pentru Marea Britanie. Guvernul britanic s-a gândit la această variantă pentru a încerca să  stopeze infecţiile din spitale, transmite Reuters, citată de Agerpres. 

Andreea Bolocan,

Vaccinare obligatorie pentru medici în UK [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cel care a făcut anunțul și și-a exprimat dorința de a vaccina pesonalul medical al Marii Britanii a fost chiar secretarul de stat pentru vaccinarea anti-COVID-19, Nadhim Zahawi.  

O modalitate de a-i proteja pe cei vulnerabili în fața virusului 

”Orice guvern responsabil trebuie să aibă această dezbatere, să se gândească la modalităţi de a-i proteja pe cei mai vulnerabili asigurându-se că personalul care trebuie să aibă grijă de aceste persoane este vaccinat ”, a declarat coordonatorul campaniei britanice de vaccinare pentru Sky News, duminică, pe data de 30 mai 2021. 

Citeste si: Un medic din Austria a vaccinat 59 de oameni cu aceeași seringă

”Este o soluție pe care o avem în vedere” 

Coordonatorul campaniei britanice de vaccinare, Nadhim Zahawi, este de părere că impunerea obligativității a vaccinării medicilor din Marea Britanie este o soluție pe care o are în vedere, însă există și un precedent pentru acest lucru.

„Există un precedent pentru acest lucru; evident că medicii chirurgi sunt vaccinaţi împotriva hepatitei B. Deci este o soluţie pe care o avem, cu certitudine, în vedere”, a mai declarat Nadhim Zahawi. 

Vaccinare anti-COVID-19 obligatoriu [Sursa foto: PixaBay]

Marea Britanie a fost reintrodusă pe lista roșie 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis sâmbătă reintroducerea Marii Britanii pe lista roșie, începând de la 1 iunie din cauza creșterii rapide a infecțiilor provocate în special de tulpina indiană a coronavirusului.

Citeste si: O tranşă record de vaccinuri Pfizer ajunge luni în România

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a mai decis și instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România din țările terțe, indiferent de zona în care este încadrată țara din care sosesc, cu anumite excepții. Printrele altele, sunt exceptate de la carantinare persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile. 

 

  

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI