Deși marea majoritate a cazurilor de COVID-19 din ultimele luni din Thailanda au venit din străinătate, grupul de lucru COVID-19 a anunțat miercuri că intenționează să prelungească decretul privind starea de urgență până în octombrie.

Măsura este menită să le permită angajaților din domeniul sănătății să lucreze mai rapid și mai eficient, pe măsură ce valul doi al pandemiei de coronavirus a explodat în țările vecine, potrivit Coconuts.co.

Citeste si: Noi măsuri în Italia: "Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare"

Cu toate acestea, Thailanda a anunțat că va redeschide frontierele pentru turiștii străini luna viitoare. Câteva sute de vizitatori pe săptămână vor putea să primească vize turistice speciale de maxim nouă luni.

Citeste si: Anunțul șocant al oamenilor de știință. Planeta Pământ va dispărea

Protestele, controlate cu ajutorul stării de urgență

Decretul de urgență din țara asiatică a fost adoptat în urmă cu șase luni, iar criticii au acuzat guvernul că exploatează pandemia pentru a controla protestele în creștere împotriva guvernării.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Papa Francisc, avertisment pentru credincioși: „Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni"

În ciuda stării de urgență, mitingurile au continuat, dintre care cele mai recente au atras zeci de mii de cetățeni. Legea a fost folosită pentru a-i acuza organizatorii.

Oficialii din domeniul sănătății au raportat 3.514 infecții cu coronavirus în Thailanda de la debutul focarului în ianuarie.

Două cazuri de transmitere internă în această lună au venit după 100 de zile în care toate infectările erau "de export". 

Pandemia de coronavirus a costat turismul mondial 460 de miliarde de euro în 2020

Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) a anunţat o reducere cu 65% a numărului de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020, ceea ce înseamnă pierderi de 460 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor din întreaga lume.

Citeste si: O nouă şcoală din Bucureşti trece în scenariul roşu

Veniturile pierdute în primele şase luni din acest an „sunt de aproximativ cinci ori mai mari faţă de veniturile globale din turism înregistrate în timpul crizei financiare din 2009”, a estimat UNWTO, cu sediul la Madrid.

În primul semestru din 2020, sosirile turiştilor au scăzut cu 72% în Asia, cu 66% în Europa, cu 57% în Africa şi Orientul Mijlociu şi cu 55% în America de Nord şi de Sud.

Sursa: Coconuts.co


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si