Țara scandinavă nu a avut până acum măsura carantinării și drept urmare, are o medie pe şapte zile de 625 de noi infecţii la 1 milion de oameni, potrivit ourworldindata.org.

Prin comparație, Polonia a înregistrat 521, Franţa- 491, Olanda- 430, Italia- 237 şi Germania- 208. Cifra înregistrată de Suedia este cu mult mai mare decât cele ale ţărilor vecine: Finlanda, Danemarca şi Norvegia, cu 65, 11, respectiv 132 de cazuri la 1 milion de persoane.

Cifrele arată că Suedia stă mai bine comparativ cu ţări din Europa precum Marea Britanie, Italia, Franţa, însă unii cercetători susţin că situaţia ar trebui comparată cu a altor ţări nordice- unde numărul de morţi este mult mai mic, de exemplu, Norvegia are circa 700 de decese.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Cei care s-au vaccinat cu prima doză a vaccinului AstraZeneca vor primi a doua doză dintr-un alt vaccin. Unde a fost luată această decizie?

Bilanț coronavirus

Conform unor informații oficiale, luni, pe data de 12 aprilie 2021, la terapie intensivă în spitalele suedeze se aflau 392 de oameni, faţă de vârful înregistrat în al doilea val al pandemiei, de 389, în ianuarie, dar cu mult mai mic faţă de primăvara lui 2020, când vârful a fost de 558 pacienţi.

Deşi numărul de contaminări şi al celor internaţi la terapie intensivă a crescut, bilanţul deceselor asociate Covid-19 în Suedia nu a crescut prea mult. De la debutul pandemiei de coronavirus, Suedia a înregistrat peste 877.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Ce este tromboza, efectul advers asociat vaccinului COVID-19 de la AstraZeneca

Țara care nu a avut carantină

Suedia, care are un număr de 10 milioane de locuitori a înregistrat peste 13.000 de decese asociate Covid-19, o rată mult mai mare decât a naţiunilor vecine, dar mai scăzută faţă de câteva state europene care au optat pentru carantină.

Guvernul condus de Stefan Löfven a amânat cu două luni relaxarea restricţiilor, plănuită pentru martie, dar a subliniat că măsuri mai stricte nu sunt încă necesare. Magazinele neesenţiale au rămas deschise, la fel şi localurile, însă cu anumite limitări de program şi capacitate.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si