Close sidebar
Close sidebar

Țara care reimpune restricții din cauza creșterii cazurilor de coronavirus. „Ar trebui să fie o lecție pentru toate țările”

Israelul a reintrodus luni o serie de restricții, după creșterea cazurilor de coronavirus, inclusiv închiderea barurilor și a sălilor de sport.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Într-o sesiune specială a cabinetului privind criza sănătății, premierul Benjamin Netanyathu a declarat că Israelul trebuie să oprească creșterea pentru a evita restricții mai largi care ar paraliza economie, în timp ce șomajul a ajuns la puțin peste 20%.

Luni, Banca Israelului a prognozat o contracție economică de 6%.

„Pandemia se răspândește- este foarte clar. Este o creștere constantă zilnică și trage cu ea, contrar a ceea ce ni s-a spus, pacienți bolnavi critici”, a spus Netanyahu.

Într-un anunț guvernamental se arată că, pe lângă închiderea imediată a barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de sport, sălilor de evenimente și a evenimentelor culturale, numărul de mese în restaurante va fi limitat la 20 în interior și 30 în aer liber.

Participarea la sinagogi a fost limitată la 19 credincioși, iar autobuzele ar putea transporta până la 20 de pasageri, se mai arată în comunicat, potrivit Reuters.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

După ce a reușit să restrângă în mare măsură răspândirea coronavirusului în mai și a redeschis școlile, plajele și afacerile, Israelul se confruntă acum cu o nouă creștere a infecțiilor.

„Ar trebui să fie o lecție pentru toate țările”

Epidemiologul Hagai Levine a declarat că Israelul nu s-a pregătit pentru faza de după carantină.

„Experiența Israelului ar trebui să fie o lecție pentru toate țările: nu puteți trece de la o extremă la alta, de la blocarea totală la o eliminare rapidă a restricțiilor fără o planificare adecvată”, a spus profesorul.

Citeste si: Caz de ciumă bubonică în China. Autoritățile iau măsuri dure

Citeste si: Când se redeschid restaurantele? Anunț de ultimă oră

Citeste si: Coronavirus România- 6 iulie: Alte 250 de cazuri, numărul total ajungând la 29.223

„Trebuie să acționăm pe baza datelor și să ne concentrăm asupra populațiilor cu risc ridicat, a epicentrelor și a activităților specifice în care riscul de contagiune este mare.

Coronavirusul va fi alături de noi mult timp. Acesta este un maraton, nu un sprint”, a spus levine.

Israelul a înregistrat peste 30.000 de cazuri de coronavirus iar 332 de persoane au murit.

Oficialii palestinieni din CIsiordania ocupată au impus vineri o carantină totală, deoarece cazurile au crescut. În total, au fost raportate aproape 4.300 de cazuri și 16 deceze în Cisiordania și 72 de cazuri și un deces în Gaza.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI