Un purtător de cuvânt al Federaţiei israeliene de fotbal a confirmat demersul făcut către Uniunea europeană de fotbal (UEFA) şi preşedintele său Aleksander Ceferin. UEFA plănuieşte disputarea turneului final cu 24 de echipe între 11 iunie şi 11 iulie în 12 oraşe, inclusiv capitala României, Bucureşti.

Rămâne însă neclar dacă actualele restricţii de călătorie impuse în mai multe ţări se vor menţine şi vor conduce la scenarii diferite pe care UEFA le ia în calcul.

Israelul îşi va relaxa măsurile de restricţii sociale în cadrul ieşirii din cea de-a treia perioadă de carantină de la începutul pandemiei de COVID-19, pe fondul intensei campanii de vaccinare, potrivit Agerpres.

Relaxarea restricțiilor COVID în Isreael

După ce a anunţat o relaxare cu deschiderea anumitor magazine şi reluarea unor servicii săptămâna trecută, guvernul israelian a decis să autorizeze, cu începere de la 21 februarie, deschiderea magazinelor stradale, centrelor comerciale, pieţelor, muzeelor şi librăriilor. Intrarea în sălile de sport, hoteluri, piscine şi sălile de spectacol va fi autorizată persoanelor care au primit ambele doze de vaccin ori s-au vindecat de COVID-19. Restaurantele şi barurile vor fi autorizate să se redeschidă din 7 martie, dacă numărul de contaminări va continua să scadă.

Cupa EURO 2020

Citeste si: Știrea momentului: Ion Țiriac va demisiona din funcția de președinte al FRT

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pe data de 15 februarie 2021, Israelul a propus să ajute la organizarea Euro 2020 și a etapelor finale atât ale Ligii Campionilor, cât și ale Ligii Europa.

Vaccinare în timp record pentru Israel

Israelul își  vaccinează populația într-un ritm record și se așteaptă ca fanii să se întoarcă pe stadioane de luna viitoare, conducând Asociația Israeliană de Fotbal (IFA) să se angajeze în discuții cu UEFA despre posibilitatea organizării unor meciuri Euro 2020 în Israel, precum și despre etapele cruciale ale Ligii Campionilor și ale Ligii Europa, având în

vedere ritmul lent de vaccinare al Europei și scenariul în care fanii nu vor putea participa la meciurile din această vară în Europa.

Citeste si: Serena Williams, după victoria cu Halep: Cel mai bun meci al meu din acest turneu

Cu toate acestea, Israelul are doar două stadioane care ar îndeplini unele dintre cerințele UEFA de capacitate pentru a găzdui meciuri mari. Teddy Stadum din Ierusalim are o capacitate de 34.000 de locuri, în timp ce Stadionul Sammy Ofer din Haifa are o capacitate de 30.780.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Organismul european de conducere s-a luptat cu modul de planificare a turneului său emblematic de când Euro 2020 a fost amânat cu un an din cauza Covid-19. Au fost discutate diferite scenarii și UEFA era de așteptat să ia o decizie până în martie. Cu toate acestea, o decizie finală ar putea fi împinsă înapoi în aprilie.

Competiția spectaculoasă urmează să înceapă pe 11 iunie, dar cu ratele de infecții în toată Europa, iar inocularea se mișcă într-un ritm lent, UEFA ar putea fi forțată să se îndepărteze de organizarea finalei într-un format paneuropean în 12 orașe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si