În Franța, rata infectării cu noul coronavirus, de cinci zile încoace nu a mai scăzut deloc și a început să crească din nou din cauza răspândirii variantei Delta, care este mult mai contagioasă decât orice altă variantă.

Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran, crede că există posibilitatea ca țara să treacă prin valul patru al pandemiei de coronavirus până la sfârșitul lunii iulie 2021.

”De cinci zile (rata de infectare) nu a scăzut – creşte din nou. Din cauza variantei Delta, care este foarte contagioasă. Exemplul britanic arată că este posibil valul patru până la sfârşitul lunii iulie”, a scris Veran duminică, 4 iulie 2021, pe pagina sa de Twitter.

Citeste si: Vaccinare obligatorie pentru toți cei care au peste 18 ani! Prima țară care a adoptat legea

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acesta a adăugat: ”trebuie să ne mişcăm şi mai rapid (cu vaccinările). Ţara noastră este este într-o cursă contra timp”.

O treime din cazurile COVID-19 au legătură cu varianta Delta

Varianta Delta a coronavirusului reprezintă acum circa o treime din noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Franţa, după ce cu șase zile în urmă ponderea acestei variante în totalul

noilor cazuri era de circa 20%, a declarat vineri ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE, preluate de Agerpres.

Foarte multe cazuri cu noua tulpină Delta[Sursa foto: PixaBay]

”Există un risc real ca epidemia să se relanseze din nou vara aceasta în Franţa”, a avertizat el în timpul unei vizite la o centru medical. Olivier Veran a îndemnat francezii să se vaccineze anti-COVID-19 pentru a evita un nou val epidemic major, insistând că schema completă de vaccinare este eficientă şi împotriva variantei Delta.

”Cu numai o doză, nu eşti suficient protejat. Dar cu ambele doze eşti protejat mai mult de 90% faţă de cazurile clinice mai grave, inclusiv cele provocate de varianta Delta”, a explicat ministrul francez.

Citeste si: Număr record de morți în Rusia, în urma infectării cu COVID-19

Unde predomină varianta mai contagioasă a coronavirusului

Varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului, descoperită prima dată în India şi confirmată până în prezent, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în 98 de ţări, este deocamdată recunoscută ca fiind predominantă pe continentul european în Marea Britanie şi în regiunea capitalei portugheze Lisabona.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si