Decizia autorităților elene a fost luată luni, după ce a fost înregistrat un nou record de cazuri de îmbolnăviri: 9.284 şi 66 de decese.

Noi restricții anunțate în Grecia în perioada 3- 16 ianuarie 2022

Ministerul grec al Sănătății a declarat că, odată cu noile măsuri intrate în vigoare, oamenii vor fi obligați să poarte mască de protecţie în supermarketuri, în mijloacele de transport în comun şi în restaurante.

Totodată, barurile și localurile se vor închide la miezul nopții și va fi o limită maximă de șase persoane care să poată sta la aceaași masă, relatează Reuters.

"Dacă vom constata că aceste măsuri nu sunt respectate, vom interzice muzica (în locurile de divertisment)", a precizat ministrul Sănătății, Thanos Plevris, într-o conferință de presă.

De asemenea, Guvernul a decis să limiteze participarea la evenimentele sportive la 10% din capacitate sau la maxim 1.000 de persoane. Astfel, din 3 ianuarie, restricţii vor fi şi în centrele de îngrijire pentru bătrâni, astfel că vizitatorii vor trebui să aibă un test PCR negativ făcut în ultimele 48 de ore.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Țara care va impune noi restricții din 3 ianuarie, din cauza numărului record de infectări cu COVID-19

Țara care va impune noi restricții din 3 ianuarie, din cauza numărului record de infectări cu COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Protest al sindicaliștilor din Sănătate, în Piața Victoriei, la Palatul Cotroceni și la Palatul Parlamentului

Formularul PLF și test negativ la COVID sunt obligatorii la intrarea în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, în urmă cu 10 zile, că autorităţile elene au revizuit condiţiile de intrare în Grecia, în contextul pandemiei de COVID-19.

Așadar, începând cu 19 decembrie, ora 06.00, şi până la data de 10 ianuarie 2022, intrarea pe teritoriul Greciei este permisă cu respectarea anumitor condiții. 

Conform un comunicat MAE, persoanele care vor să intre în Grecia trebuie să completeze formularul PLF(Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de provenienţă şi prezentarea unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2.

Citeste si: Un an de la debutul campaniei de vaccinare. Mesajul coordonatorului campaniei, medicul Valeriu Gheorghiţă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si