Acesta este priul caz din Europa provocat de reacții adverse grave asociate vaccinului J&J, informează Reuters.

”Conferinţa interministerială a decis să administreze temporar vaccinul Janssen populaţiei generale de la vârsta de 41 de ani, în aşteptarea unei analize mai detaliate a raportului beneficiu-risc de către EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului)”, au precizat ministrul Sănătăţii din Belgia şi şapte omologi regionali, într-un comunicat.

Belgie anulează vaccinarea cu serul produs de Johnson&Johnson la persoanele cu vârste sub 41 de ani

Astfel, EMA, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, a trasnmis că a început analizarea ”primului deces raportat”, al unei femei de 37 de ani din Belgia. Acesteia i s-ar fi format un cheag de sânge cu trombocite scăzute, fiind asociată cu vaccinarea anti-COVID.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, detalii despre ce i-a lipsit pe durata pandemiei: „Să stai la o teresă şi să bei o cafea..” „Ultimul an a fost greu pentru oameni”

EMA a mai precizat că a cerut companiei americane să realizeze mai multe studii cu privire la cazul raportat pentru a indentifica legătura dintre vaccin şi cauza decesului femeii de 37 de ani.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Întrucât pandemia globală continuă să devasteze comunităţile din întreaga lume, credem că un vaccin pentru Covid-19 uşor transportabil, cu o singură doză, cu protecţie demonstrată împotriva mai multor variante, poate ajuta la protejarea sănătăţii şi siguranţei oamenilor de pretutindeni”, a menționat compania într-un comunicat.

Țara care va suspenda vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson, după decesul unei femei de 37 de ani
Țara care va suspenda vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson, după decesul unei femei de 37 de ani[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „94.000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani, vaccinaţi”

Care a fost cauza decesului femeii vaccinate cu serul Johnson&Johnson?

Autoritățile din Belgia au informat că femeia ar fi murit pe 21 mai, după ce a suferit de tromboză severă şi deficit de trombocite, conform comunicatului ministerului belgian. S e mai menționează că femeia a fost vaccinată prin intermediul angajatorul ei, și nu în campania oficială de vaccinare din Belgia.

Citeste si: UE va solicita companiei AstraZeneca despăgubiri pentru întârzierea dozelor de vaccin COVID-19

Până în prezent, EMA a precizat că în UE au fost administrate mai mult de 1,34 milioane de doze din vaccinul de la J&J.

De asemenea, compania a specificat că încă nu a fost stabilită o relaţie cauzală între vaccin şi aceste cazuri rare de formare a cheagurilor de sânge.

Citeste si: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă urmează să fie făcut public integral luna viitoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si