”Numai persoanele care aşteaptă rapelul cu acest vaccin sunt vaccinate în prezent cu AstraZeneca. Folosirea vaccinului acestei societăţi la primele doze a fost suspendată”, a transmis marţi într-un comunicat Ministerul slovac al Sănătăţii.

Slovacia suspendă vaccinarea cu prima doză de din vaccinul AstraZeneca, din cauza unei forme grave de tromboze

Ministrul Sănătăţii din Slovacia, Vladimir Lengvarsky a transmis săptămâna trecută că Slovacia va pune în aplicare noi strategii pentru vaccinarea împotriva COVID-19, după ce s-a constatat moartea unei persoane vaccinate cu serul de la AstraZeneca-Oxford.

Țara care va suspenda vaccinarea populației cu serul anti-COVID AstraZeneca
Țara care va suspenda vaccinarea populației cu serul anti-COVID AstraZeneca[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a prezentat topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID. Ce județ are cea mai mică rată

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Unele țări din Uniunea Europeană (UE) au restricționat deja vaccinarea cu serul împotriva Covid-19 AstraZeneca-Oxford, după ce s-a stabilit legătura între acest vaccin şi a unor forme grave de sânge foarte rare.

Danemarca a eliminat definitiv vaccinarea cu serul împotriva COVID-19 AstraZeneca

Totodată, specialistii din Marea Britanie au recomandat pentru cei cu vârstă de până în 40 de ani să se vaccineze cu un alt vaccin.

Citeste si: Administrarea vaccinul Pfizer la copiii cu vârste între 12 și 15 ani, autorizată de către agenţia americană a medicamentului

Mai multe state din Brazilia, inclusiv Sao Paulo şi Rio de Janeiro au transmis că au suspendat, marţi, vaccinarea femeilor însărcinate cu serul AstraZeneca.

Țara euuropeană, Slovacia raportează 386.136 de infectări cu COVID-19 şi 12.077 de morţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si