Germania vrea cât mai rapid o aprobare a vaccinului rusesc Sputnik V

”Noi pledăm cu forţă în favoarea unui proces de aprobare rapidă în mai”, a scris într-un mesaj postat pe Twitter ministrul-preşedinte al landului Saxonia Michael Kretschmer, care a discutat cu ministrul rus al Sănătăţii Mihail Muraşko despre achiziţionarea a 30 de milioane de doze din iunie în august.

Citeste si: Compania Pfizer anunță că versiuni false ale vaccinului său au fost descoperite în două țări

Germania dorește să achiziționeze 30 de milioane de doze de vaccin

Așadar, Germania doreşte să cumpere 30 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V, câte zece milioane de doze pe lună în iunie, iulie şi august, a declarat ministrul-preşedinte saxon.

Michael Kretschmer s-a dus într-o vizită de mai multe zile în Rusia, într-un context tensionat între Berlin şi Moscova, marcat de comasarea a zeci de mii de militari ruşi la frontiera Rusiei cu Ucraina şi de soarta opozantului politic rus Aleksei Navalnîi, care a fost îngrijit în Germania în urma unei otrăviri cu noviciok, încarcerat ulterior în Rusia, a cărui stare de sănătate îngrijorează.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Fondul suveran rus (RDIF), care a finanţat dezvoltarea Sputnik V, a anunţat la 8 aprilie că a început negocieri cu Berlinul în vederea unui ”contract de achizţionare anticipat”.

Citeste si: Grecia anunță că va începe vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson & Johnson

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a justificat decizia Berlinului de a acţiona singur, din cauza refuzului Comisiei Europene (CE) de a negocia în numele celor 27 achiziţionarea vaccinului Sputnik V, spre deosebire de felul în care a procedat cu alte vaccinuri împotriva COVID-19.

Bavaria va achiziționa și ea 2,5 milioane de doze de vaccin rusesc[Sursa foto: PixaBay]

Bavaria va achiziționa și ea 2,5 milioane de doze de vaccin rusesc

În cazul în care vaccinul rusesc va fi autorizat în UE, Bavaria a negociat, la rândul său, un ”contract preliminar” în vederea achiziţionării a 2,5 milioane de vaccin rusesc. Landul Mecklenburg-Pomerania Occidentală a făcut la fel şi a anunţat o precomandă.

Problema folosirii Sputnik V în UE este controversată

Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian a reproşat recent Rusei faptul că face din el un instrument de ”propagandă” în lume.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) nu a stabilit o dată la care să ia o decizie cu privire la Sputnik V, deoarece agenția a examinat timp de 2-4 luni vaccinurile împotriva covid-19 ale altor laboratoare farmaceutice înainte să le aprobe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si