Executivul ceh a impus purtarea obligatorie a măştii afară, atât în zone locuite, cât şi la locul de muncă şi a închis toate şcolile, grădiniţele şi magazinele care vând produse considerate neesenţiale.

Ce restricții dure le-au fost impuse cehilor din cauza numărului mare de contaminări cu virusul SARS Cov-2?

Cehii sunt ieși din cartierul în care locuiesc doar pentru a se duce la serviciu, la medic sau să-şi îngrijească rudele şi numai cu un documente care să dovedească acest lucru.

Cumpărăturile sunt posibile doar în departament, iar practicarea sportului şi plimbărilor numai în localitatea de reşedinţă.

Ministrul ceh de Interne Jan Hamacek a anunţat că aceste măsuri rămân în vigoare timp de trei săptămâni, şi a precizat că poliţia efectuează controale aleatorii.

”Singurul obiectiv este inversarea curbei ascendente a noilor infecţii şi a (numărului)pacienţilor la terapie intensivă, înainte să fie prea târziu”, a precizat el.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Țara cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din lume intră în carantină
Țara cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din lume intră în carantină

Citeste si: Noi măsuri de restricție împotriva COVID-19? Ce spune Ministrul Sănătății

Guvernul a impus începând de la 28 februarie o nouă stare de urgenţă pe o perioadă de o lună, un instrument juridic în vederea menţinerii restricţiilor.

Cehia este prima ţară ca număr de infectări la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile şi a doua, după Slovenia vecină, ca număr de morţil, potrivit unui bilanţ AFP.

În urma unor ieşiri din izolare recurente, din vară, această ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat 1,2 milioane de contaminări şi 20.000 de morţi de la începutul epidemiei covid-19.

Rata creşterii zilnice a infecţiilor a oscilat recent în jurul a 15.000, iar ministrul Sănătăţii Jan Blatny a anunţatcă se aşteaptă la o creştere la 20.000 în curând.

Vaccinarea este mai lentă decât s-a prevăzut.

Citeste si: Bilanț coronavirus 27 februarie 2021: Au fost înregistrate 3.432 de cazuri noi de COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si