Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Țara de lângă Rusia care renunță să adere la UE după ce forțele pro-Moscova au câștigat alegerile

O țară de lângă Rusia, Georgia, renunță la parcursul european, la doi ani după ce își declarase intenția de a adera la UE împreună cu Ucraina și Moldova. Între timp, au obținut majoritatea în Parlament politicienii pro-ruși din partidul Visul Georgian, în ciuda acuzațiilor de fraudă de la alegeri.

Sorin Negru,

Suveraniștii din Georgia, la picioarele lui Putin


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Noul Guvern din Georgia a declarat că nu va iniția discuții pentru aderarea la Uniunea Europeană timp de patru ani, până în 2028, într-o mișcare surprinzătoare care a adâncit întrebările cu privire la calea viitoare a națiunii de la Marea Neagră.

Citește și: Rusia atacă masiv rețeaua energetică a Ucrainei. Serghei Lavrov, avertisment pentru Occident

"Am decis să nu punem problema aderării la UE pe ordinea de zi până la sfârșitul anului 2028”, a declarat joi prim-ministrul Irakli Kobakhidze în timpul unei conferințe de presă a partidului Visul Georgian. „

Citeste si: Accident grav în județul Alba! O mașină s-a lovit de un autocar, iar șapte persoane au fost rănite- kanald.ro

Citeste si: Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…”| EXCLUSIV- wowbiz.ro

Citeste si: Miliardarul chinez Justin Sun și-a mâncat banana de 6 milioane de euro în fața jurnaliștilor: „Este mult mai bună decât celelalte”- antena3.ro

"Este categoric inacceptabil să privim integrarea în UE ca pe un act de caritate”, a explicat liderul de la Tbilisi. 

Suveraniștii din Georgia, la picioarele lui Putin

Georgia a solicitat să adere la UE în 2022 împreună cu Ucraina și Moldova.

Liderii UE au declarat în iunie că refuzul Georgiei de a stopa represiunea împotriva societății civile a determinat oprirea 'de facto” a eforturilor sale de a adera la bloc.

Scandalul a pornit de la adoptarea unei legi „agenților străini”, despre care SUA și UE au spus că este similară cu cea introdusă de președintele Vladimir Putin pentru a zdrobi grupurile pro-democrație din Rusia.

Legislația controversată obligă organizațiile neguvernamentale să-și dezvăluie sursele de finanțare din străinătate.

Fraudă la alegerile din octombrie 2024?

Protestatarii din Opoziție susțin că a existat o fraudă extinsă în timpul campaniei și votului și că Rusia a influențat puternic rezultatul în favoarea Visul Georgian, aflat la putere din 2012.

Noul parlament al Georgiei s-a reunit pe 25 noiembrie pentru prima sa sesiune de la alegerile din octombrie, contestate de opoziție.

Parlamentarii opoziției au boicotat ședința, după ce au cerut diplomaților străini să nu participe la prima ședință, pentru a nu legitima noul parlament.

Uniunea Europeană și alți oficiali occidentali au dubii cu privire la corectitudinea alegerilor din 26 octombrie, la care partidul de guvernământ Visul Georgian a câștigat, oficial, 53,9% din voturi.

Georgia a primit anul trecut statutul de candidată la aderarea la UE, dar o lege privind „influența străină” și măsurile anti-LGBT adoptate sub conducerea Visul Georgian au blocat acest efort.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI