China, țara care se presupune că se află la originea pandemiei cu noul coronavirus, a raportat recent primul caz de coronavirus de după data de 14 februarie a anului în curs. Este vorba de o angajată a unui spital.

Femeia fusese vaccinată cu ambele doze de vaccin la sfârșitul lui ianuarie și începutul lui februarie, a informat presa de stat chineză, potrivit The Guardian.

Citeste si: Bilanț coronavirus, sâmbătă 20 martie. Scenariu negru pentru România

China a scăpat de pandemia de coronavirus?

Pacienta, identificată cu numele de familie Liu, lucra în zona de carantină a unui spital din orașul Xian încă din 4 martie și era responsabilă de colectarea probelor de la persoanele aflate în carantină pentru testarea coronavirusului, susține publicația The Health Times. Acesta este un ziar afiliat The People’s Daily, ziarul oficial al Partidului Comunist din China.

Ziarul citează un grup comun de experți din provincia Shaanxi, în care se află orașul Xian, care au declarat că Liu s-a infectat după ce a fost expusă accidental la probe contaminate în timp ce se afla în zona de carantină a spitalului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Țara care a învins pandemia

Cât de sigure sunt vaccinurile "made in China"

Publicația l-a citat pe Zeng Guang, fostul epidemiolog șef al centrului de control și prevenire a bolilor din China, spunând că rata de protecție a vaccinului „nu este 100%” și că este „relativ sigur, mai degrabă decât „absolut sigur”, dar că oamenii nu ar trebui să se îndoiască de eficiența vaccinurilor folosite în China datorită acestui caz.

„Rata de eficacitate a vaccinurilor interne în prevenirea cazurilor severe în China este mai mare de 90%, iar rata generală de protecție este mai mare de 70%”, a spus Zeng, adăugând că spitalele COVID-19 zone cu risc ridicat, în care personalul medical vaccinat nu poate exclude posibilitatea de infectare.

Citeste si: Carantină prelungită în București. Noi măsuri restrictive vor fi anunțate duminică

China și-a dezvoltat propriile vaccinuri, dar Zeng nu a specificat ce tip de vaccin a primit Liu. Treizeci și trei de angajați care lucrează în zona de carantină cu Liu au avut rezultate negative la testele de virus, dar au fost supuși izolării și observării medicale centralizate.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Știrile din China vin în momentul în care mai multe țări europene au reluat vaccinarea cu serul AstraZeneca în urma unor clarificări transmise de autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene și de Organizația Mondială a Sănătății.

Îngrijorate de faptul că vaccinul AstraZeneca ar putea provoca cheaguri de sânge, peste 10 state din Europa a uîntrerupt pentru câteva zile utilizarea acestuia. Dar, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a declarat că este „sigur și eficient”, Germania și Italia au anunțat că vor folosi din nou vaccinul, începând cu 19 martie. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si