Guvernul francez a anunţat miercuri prin decret stare de urgenţă sanitară ce va fi instituită începând de sâmbătă.

În Franţa, starea de urgenţă s-a încheiat la 10 iulie, iar începând din 16 octombrie, de la miezul nopţii, pe întreg teritoriul, este instituită din nou din cauza agravării epidemiei de coronavirus.

Emmanuel Macron se va adresa vineri seara într-un interviu televizat cu jurnalişti de la France 2 şi TF1, la ora 19.55.

Şeful statului va vorbi şi depsre situaţia sanitară şi va anunţat restricţii, precum şi măsuri economice şi sociale, potrivit BFM TV.

Aproape 13.000 de cazuri pe zi

12.993 de cazuri au fost depistate între luni şi marţi în Franţa, 117 persoane au murit de Covid (dintre care 84 în spital) şi rata testelor pozitive a ajuns la 12%.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

În prezent, 8.949 de persoane sunt spitalizate şi 1.700 sunt la terapie intensivă.

Cazuri coronavirus Franţa
Cazuri coronavirus Franţa

Consiliul de securitate şi apărare al Franţei s-a reunut, marţi, pentru a implementa o serie de noi măsuri de previnire a coronavirusului. 

Pentru oamenii de ştiinţă, dacă primul val a venit prin surprindere, c el de-al doilea ar trebui tratat cu răspunsuri concrete. Pentru încetinirea circulaţiei virusului, transmit epidemiologii, se poate purta mască, se poate păstra distanţa şi igiena, dar de asemenea este important să fie limitate interacţiunile sociale.

"Nu sunt prea multe soluţii, în afară de lockdown, dar putem interpreta în feluri diferite", a declarat epidemiologul Antoine Flahault.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si