Tiktok este una dintre cele mai folosite aplicații din lume, însă acest lucru nu împiedică o țară din Europa să o interzică pe teritoriul ei.

O decizie similară a fost luată și în Statele Unite ale Americii.

Citește și: VIDEO- Incredibil câți bani a făcut Florin Salam dintr-o singură dedicație! Manelistul are un început de an promițător: „Cea mai tare dedicație”

Prima țară din Europa care și-ar putea lua adio de la Tiktok

Tiktok-ul a creat o adevărată isterie în rândul tinerilor care stau ore în șir cu ochii în telefon, căutând amuzamentul în videoclipuri de pe această aplicație.

Totuși, Tiktok-ul ar putea fi interzis pe telefoanele angajaților din Italia care lucrează la stat. Decizia drastică vine după ce SUA a prezentat un raport în care a demonstrat că aplicația este un risc pentru siguranța națională. Acest lucru s-a întâmplat în luna noiembrie a anului 2022 și a fost realizat de FBI și prezentat în fața Congresului american.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Shakira- reacție la parodiile de pe TikTok

Comisia parlamentară din Italia care are în vedere serviciile secrete, a anunțat că va lua în calcul monitorizarea conținutului aplicației. Se dorește să se controleze pericolele cu care Tiktok-ul vine pentru cei care utilizează aplicația.

Aplicația WhatsApp va putea fi folosită fără o conexiune la internet

Anul 2022 a fost marcat de mai multe blocaje ale aplicațiilor de socializare, iar cei de la WhatsApp vin cu noi modificări.

Citește și:  Grupurile de whatsapp ne ocupă tot timpul

Pentru a comunica fără o conexiune la internet, utilizatorii se pot folosi de  serverul proxy.

„Mesajele personale vor fi în continuare protejate prin criptare end-to-end- asigurându-vă că acestea rămân între dvs. şi persoana cu care comunicaţi şi nu sunt vizibile pentru nimeni între timp, nici pentru serverele proxy, nici pentru WhatsApp, nici pentru Meta. Dorinţa noastră pentru anul 2023 este ca aceste închideri de internet să nu aibă loc niciodată", a anunțat compania.

Citește și:  Protecție digitală a Patrimoniului Otoman în România, din partea Institutului Yunus Emre

„Întreruperile precum cele pe care le-am văzut în Iran timp de luni întregi neagă drepturile omului şi îi împiedică pe oameni să primească ajutor urgent. Deşi, în cazul în care aceste închideri continuă, sperăm ca această soluţie să ajute oamenii oriunde este nevoie de o comunicare sigură şi fiabilă", au mai scris aceștia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si