Close sidebar
Close sidebar

Țara din UE care reintroduce pașaportul sanitar, după două luni cu ZERO restricții

După aproape două luni fără restricții, Danemarca va reintroduce pașaportul sanitar din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19, a anunțat luni premierul țării nordice. La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile sanitare au avertizat despre riscul de a vedea spitalele țării „supraaglomerate” din cauza „riscului de Covid-19, gripă și alte boli infecțioase”.

Razvan Ilie,

Premierul danez, Mette Frederiksen, alături de politicieni din partidul său. Restricțiile reapar în Danemarca

[Sursa foto: Facebook ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Danemarca a renunțat pe data de 10 septembrie la aproape toate restricţiile anti-Covid, iar locuitorii săi au revenit la viaţa de dinainte de pandemie, fără măști sau pașaport sanitar, angajații au revenit la birouri, iar concertele au putut fi organizate în prezenţa a zeci de mii de fani. 

Citeste si: A fost publicată noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Cine a intrat în zona roșie

Situația s-a schimbat de atunci. Numărul infecțiilor zilnice în țara nordică a ajuns la peste 2.000 în ultimele zile de la un pic peste 200 la mijlocul lunii septembrie. În Danemarca, 85,9% dintre cei peste 12 ani au primit două doze de vaccin.

Premierul danez: Viața va fi mai dificilă pentru nevaccinați

Pașaportul de sănătate trebuie reintrodus în special în baruri și restaurante și cluburi de noapte. "Putem trăi cu certificatul COVID. Îți permite să ai liniște atunci când mergi la cinema sau la un concert", a asigurat premierul.

Reintroducerea lui va face viața de zi cu zi „mai dificilă pentru cei dintre voi care nu sunteți vaccinați.

Așa cred că ar trebui să fie”, a spus Mette Frederiksen în cadrul unei conferințe.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Premierul danez Mette Frederiksen a făcut anunțul în cursul zilei de luni

[Sursa foto: Facebook/ Mette Frederiksen]

"Comisia pentru Epidemii a recomandat guvernului să clasifice coronavirusul drept ” boală care amenință societatea ” și să reimpună coronapas-ul. Guvernul va urma această recomandare", a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen, potrivit Hotnews.

Danemarca a intrat pe lista roșie de risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat joi seară noua listă cu clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență a coronavirusului, în zona roșie intrând și Danemarca, pe lângă țări ca Ungaria sau Cehia.

Citeste si: Raed Arafat, anunț important după ajutorul primit de România de la OMS

Ajutor medical din Danemarca pentru România

O echipă de medici și asistenți din Danemarca a ajuns săptămâna trecută în România. Specialiștii danezi vor lucra la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.   

Echipa medicală va înlocui delegația sosită în data de 27 octombrie 2021 și va continua prin eforturi susținute să sprijine cadrele medicale din România, în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

"Mulțumim Danemarcei pentru sprijin, solidaritate și prietenie!", au scris pe Facebook cei din echipa DSU condusă de Raed Arafat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI