Guvernul federal al lui Alexander de Croo a hotărât să lupte împotriva „inegalităților de gen”, iar ministerele de Justiție și Afaceri Interne au pregătit un proiect de lege prin care se dorește eliminarea categoriilor binare bărbat sau femeie, care sunt considerate „neconstituționale” în Belgia. 

„Vrem să punem în aplicare acest lucru rapid”, a spus una dintre purtătoarele de cuvânt ale secretarei de stat care se ocupă de Egalitatea genurilor, egaltatea şanselor şi diversitatea.

Citeste si: A fost cutremur în România! Unde s-a resimțit seismul

Dispoziții discrimanatorii în 2017

Potrivit news.ro, în 2017, dispozițiile unei astfel de legi au fost catalogate ca fiind „discriminatorii” de către Curtea Constituțională din Belgia. În 2019, Curtea a cenzurat parțial această lege, stabilind că nu le permite persoanelor „nonbinare (cele care nu se consideră nici bărbați, nici femei), să se înregistreze ca atare”, scrie cotidianul belgian De Standaard. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Peste 6.000 de pelerini au participat la slujba de Sfântul Andrei de la ,,Peştera Sfântului Apostol”

Genurile feminine și masculine, eliminate din cărțile de identitate în Belgia

În primă fază, Guvernul din Belgia a propus genul „X” pentru persoanele care nu se regăsesc în genurile masculine sau feminine. Executivul a hotărât să elimine genul din cărțile de identitate potrivit unei note politice trimise Curţii de către Guvern.

Ministerul Afacerilor Interne va analiza aspectele tehnice referitoare la consecințele unei astfel de decizii. 

Începând cu ianuarie 2018, persoanele transsexuale din Belgia își pot modifica oficial genul și prenumele, fără a răspunde unor condiții medicale.

„Pentru a-şi modifica sexul civil, este de ajuns ca persoana transsexuală să fie intim convnsă de faptul că sexul său de la naştere nu corespunde felului profund în care îşi simte genul”, transmite Serviciul Public Federal belgian.

Citeste si: Țara care va amenda lunar persoanele peste 60 de ani care nu s-au vaccinat anti-COVID. Ce sumă vor plăti vârstnicii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si