Pe lângă extinderea carantinei până la data de 2 mai, președintele Emmanuel Macron, a mai anunțat și faptul că școlile se vor închide timp de 3 săptămâni, pe întregul teritoriu al țării.

Astfel, începând de săptămâna viitoare, cursurile elevilor se vor muta online. Din fericire două dintre cele trei săptămâni în care școlile vor fi închise, corespund cu vacanța de primăvară, așa că elevii nu vor simți cu adevărat această restricție.

Totodată, școlile vor rămâne deschise numai pentru copiii lucrătorilor considerați esențiali în combaterea pandemiei.

Citeste si: Ministrul Sănătății a anunțat un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană a noului COVID-19

Vaccinarea populației franceze este "miza principală"

Președintele francez a spus că vaccinarea reprezintă "miza principală", deoarece "Ieşirea din pandemie este de acum posibilă".

"Mai mult de 8,5 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin. Trei milioane au primit două", a subliniat Macron. Vaccinul este eficient. Cea mai bună dovadă a acestei eficienţe se vede în cifrele şi în mortalitatea concetăţenilor de peste 80 de ani. Mortalitatea s-a diminuat semnificativ".

Președintele Franței se bazează pe vaccinarea populației

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Trebuie să vaccinăm cât mai repede posibil şi pe cei mai fragili. Trebuie să vaccinăm neobosit, fără zile de sărbătoare, sâmbăta şi duminica, la fel ca în timpul săptămânii. Pentru vaccinurile Pfizer şi Moderna, numeroase centre au deschis, datorită angajamentului primăriilor. Pentru vaccinurile AstraZeneca şi mâine Pfizer, 250.000 de profesionişti s-au mobilizat pentru a se vaccina cu acestea".

Emmanuel Macron a mai precizat și faptul că telemunca va trebui să devină o regulă, în domeniile în care este posibil acest lucru.

Guvernul va sprijini, de asemenea, părinții care vor fi nevoiți să stea acasă cu copiii, dându-le acces la un ajutor de șomaj parțial.

Citeste si: Când scăpăm de pandemie? Iată care sunt previziunile specialiștilor OMS

Restricții de circulație pe timpul nopții

Noile restricţii de circulaţie pe timpul nopții intră în vigoare de la ora locală 19:00 (17:00 GMT) și sunt valabile până la ora 6:00, se vor închide anumite centre comerciale neesențiale şi vor fi limitate deplasările la cel mult 10 km de casă, dacă cetățenii nu au un motiv întemeiat de a se deplasa. Unele dintre aceste restricții erau valabile în anumite regiuni, dar acum sunt extinse la nivel național.

Vești bune pentru catolici

În weekendul acesta, în care se sărbătorește Paștele catolic, oamenii se vor putea deplasa către destinațiile dorite.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat aceste decizii într-o alocuțiune televizată. El a spus că situația din țară este „delicată”, iar aprilie va fi o lună „crucială” în combaterea pandemiei. În Franța, peste 5.000 de persoane sunt în terapie intensivă din cauza COVID.

Franța a înregistrat de la începutul pandemiei peste 4,6 milioane de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2, iar numărul deceselor se apropie de 95.500.

Al 3-lea lockdown în Franța

Din păcate, este pentru a treia oară când Franța intră într-un lockdown național din cauza pandemiei.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si