In articol:
- În Țara Făgărașului, găsești cel mai frumos castel din lume
- Cel mai mare complex acvatic din Făgăraș
- Locuri de cazare despinse parcă din povești
După foarte mulți ani în care a stat în umbră, Țara Făgărașului iese în sfârșit la lumină.
”Eu n-am mai fost niciodată în Făgăraș, mi s-a spus aici că este o cetate nemaipomenită, am venit să o vizitez, am rămas cu impresii foarte foarte plăcute și cred că o să mai revin”.
În Țara Făgărașului, găsești cel mai frumos castel din lume
Cu o istorie de sute de ani, Cetatea Făgăraș atrage anual zeci de mii de vizitatori. Este cel mai important obiectiv turistic din Țara Făgărașului, iar în 2014 un ghid internațional de turism a declarat fortificația ca fiind al doilea cel mai frumos castel din lume
Țara Făgărașului se bucură acum de un site dedicat special zonei, dar și de un videoclip de promovare cu cele mai spectaculoase obiective.
Citeste si: VIDEO| Cel mai aglomerat weekend al verii pe litoral. Un reportaj în exclusivitate marca Știrile Kanal D
Cel mai mare complex acvatic din Făgăraș
Cei care vor să afle secretele tehnologiei de acum sute de ani trebuie să scoată din buzunar zece lei pentru a se bucura de turul ghidat oferit de Angelica Lungociu. De
”Avem piscine, tobogane, zonă de camping, restaurante unde o zi întreagă o familie sau turiștii care ajung la noi în zonă pot să-și petreacă o zi deosebită. Biletul de intrare este 30 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii, o zi întreagă”, spune Ovidiu Popa, administrator parc acvatic.
Citeste si: Asta-i Romania: Romanii pleaca in vacante; cozi kilometrice la granite
Locuri de cazare despinse parcă din povești
Și locurile de cazare par desprinse parcă din povești. Această pensiune din Sâmbăta de Sus le dă oaspeților impresia că vor dormi între zidurile unei cetăți fortificate. Două apartamente și nouă camere duble sunt pregătite pentru turiștii care ajung în zonă. Acum că Țara Făgărașului a fost declarată destinația turistică a anului, proprietarii speră să abiă pensiunea plină.
”Noi avem prețuri între 130 și 170 de lei pe noapte camera. Gradul de ocupare este cam 80% deja, pe sezon. În weekend-uri nu mai avem camere, mai găsim în cursul săptămânii”, spune Paula Morariu, propietar pensiune.
Mănăstirea Brâncoveanu, herghelia de cai de la Sâmbăta şi Templul Ursitelor din Șinca Veche așteaptă şi ele să fie vizitate. Asociația care se ocupă de promovarea Țării Făgărașului a făcut parteneriate cu 24 de localități din zonă. Scopul proiectului este de promovare și susținere a turismului local de la poalele Munților Făgăraș.
Citeste si: Amenințarea valului 2 al pandemiei Covid-19 ''este reală'' și ar putea veni înainte de toamnă