Lipsa banilor, ori pentru o educație mai bună sau pentru un sistem sanitar mai dezvoltat, mulți oameni aleg să își părăsească țara de origine pentru a o lua de la zero în alt loc.

Lucru care nu este deloc ușor, dar care, dacă faci alegerea potrivită, poate să îți schimbe radical viața în bine.

Citește și: Angajarea bonelor din Asia. Cum pot fi eliminate barierele lingvistice înainte să influențeze productivitatea la locul de muncă?

Vietnam

Vietnam

[Sursa foto: Freepik]

Vietnam, locul perfect pentru expați

Și iată că, așa cum o arată un studiu InterNations din 2024, citat de CNBC, există o țară care le oferă expaților mai mult decât s-au așteptat.

Iar această țară, pentru al patrulea an consecutiv, este Vietnamul, fiind considerate cea mai accesibilă țară din lume.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Concret, Vietnamul ocupă primul loc din 53 de destinații în ceea ce privește finanțele personale, locul 40 pentru calitatea vieții, locul 29 pentru facilități esențiale, precum locuința, limba și digitalizarea, și locul 14 când vine vorba de munca în străinătate, pentru cei care-și lasă țara natală în urmă au așteptări legate de carieră, salariu și securitatea locului de muncă.

Dintre cei chestionați, care trăiesc în Vietnam, 86% evaluează favorabil costul vieții, iar 68% sunt de părere că venitul disponibil al gospodăriei este mai mult decât suficient pentru a duce un trai fără griji, comparative cu

41% la nivel global.

„Este o schimbare minunată pentru mine, viața mea profesională era foarte agitată”, a declarat un britanic mutat acum în Vietnam.

Citește și: VIDEO-Nepalezii trăiesc visul românesc. Din ce în ce mai mulți asiatici ne muncesc cu drag pământul: ,,Este plăcerea mea’’

Vietnam

Vietnam

[Sursa foto: Freepik]

Și nu doar traiul este bun acolo, ci și salariile.

Pe lângă faptul că aici costurile sunt mici, veniturile lunare sunt mari și depășesc astfel media globală.

De asemenea, pe lângă Vietnam, Indonezia, Filipine și Thailanda se înscriu și ele în top 10 țări preferate de expați, având în vederea ce le oferă.

„Locuinţele reprezintă un mare avantaj în aceste ţări. Thailanda ocupă locul 1, Vietnamul locul 2, Filipine locul 5, iar Indonezia locul 8. Majoritatea expatriaţilor sunt de acord că este uşor să găsească o locuinţă aici şi sunt mulţumiţi de cât de accesibile sunt”, explică Kathrin Chudoba, director de marketing InterNations pentru CNCB.

Iar topul primelor zece țări care le oferă expaților o stare financiară bună, dar și un trai, per total, confortabil, este următorul:

  • - Vietnam
  • - Columbia
  • - Indonezia
  • - Panama
  • - Filipine
  • - India
  • - Mexic
  • - Thailanda
  • - Brazilia
  • - China

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si