Etiopia își poate obliga cetățenii să facă închisoare până la doi ani dacă nu respectă restricțiile menite să limiteze răspândirea Covid-19, a declarat biroul procurorului general.

Măsura dură vine pe fondul îngrijorării că oamenii vor deveni neglijenți după ce a fost ridicată starea de urgență.

Citeste si: OMS avertizează că: "Prea multe ţări” înregistrează o creştere masivă a cazurilor de Covid-19

Amenzi dure și închisoare pentru încălcarea regulilor anti-Covid-19

Boala a atins apogeul în Etiopia la sfârșitul lunii august, dar este dificil să se cunoască adevărata amploare, deoarece testarea a fost, de asemenea, redusă din cauza resurselor limitate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cel puțin 79 de persoane au murit de Covid-19 în ultima săptămână, a spus Ministerul Sănătății, dar mai puțin de 2% din decese sunt înregistrate în mod oficial, potrivit Digi24.

Noua lege adoptată după ridicarea stării de urgență permite aplicarea de amenzi, dar și închisoarea de până la doi ani pentru cei care încalcă restricțiile, a precizat biroul procurorului general într-o declarație postată pe pagina de Facebook, în cursul acestei săptămâni.

Avertismentul OMS: Următoarele luni vor fi foarte grele

"Următoarele luni vor fi foarte dificile şi unele ţări se află pe un drum periculos. Cerem liderilor să ia măsuri urgente pentru a preveni decesele, prăbuşirea sistemelor de sănătate şi închiderea, din nou, a şcolilor. Aşa cum am spus în februarie, repet astăzi: Acesta nu este un exerciţiu", a mai adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Emisfera nordică se află într-un "moment critic" al pandemiei de Covid-19, a anunțat, vineri, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, apreciind că un număr prea mare de ţări înregistrează o creştere exponenţială a cazurilor, transmite AFP.

"Un număr prea mare de ţări cunosc o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19 şi asta conduce la faptul că spitalele şi unităţile de îngrijire de terapie intensivă să fie aproape sau să-şi depăşească limitele şi suntem abia în octombrie", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în conferinţa de presă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si