Uzbekistan le promite 3.000 de dolari (peste 2500 euro) compensație turiștilor străini care se infectează cu coronavirus în vacanță. Banii sunt acordați pentru plata serviciilor medicale într-un spital din țară. Totuși, oferta este destinată doar țărilor sigure din punct de vedere epidemiologic, între care Japonia sau Coreea de Sud, scrie insider.com.

Citeste si: A fost descoperită a 13-a zodie. Ce influență directă are asupra ta. Anunțul NASA

Cipru promite că va acoperi costurile de cazare, mâncare, băutură și tratament pentru toți străinii care se îmbolnăvesc în vacanță. Bulgaria a ales, la rândul său, să nu mai taxeze turiștii pentru șezlonguri, umbrele și chiar și mese la unele dintre cele mai populare plaje. În Elveția există pachete de cazare care sunt cu până la 65% mai ieftine față de prețurile obișnuite.

O țară de vis pe Drumul Mătăsii

Printre țările de pe Drumul Mătăsii, Uzbekistanul este o adevărată piatră prețioasă în inimă Orientului. Orașele sunt adevăratele bijuterii ale acestei comori, atrag și farmecă, rămân în sufletul vizitatorului pentru totdeauna. Samarkand, Buhara și Khiva nu sunt doar monumente istorice, arhitecturale, religioase, ci opere de artă și oaze de relaxare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Sportivă româncă paralimpică, umilită în Italia. „Handicapato, marş în ţara ta!“

În contrast, în România, hotelierii de pe litoral cresc prețurile pentru a recupera cât mai mult din pierderile suferite din cauza pandemiei, scrie Cancan.ro. În 2020, gradul de ocupare este cu 20% mai mic față de 2019, când la mijlocul lunii iulie litoralul era ocupat în

proporție de 80%.

Măsuri dure luate de Grecia

Cine intră în Grecia în prezent va trebui să aibă pe lângă formularul completat online și testul făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Nu sunt valabile testele rapide. Totodată, autoritățile din Grecia testează la graniță, aleatoriu, chiar dacă există teste negative.

Citeste si: Apar emoticoanele cu măști! Cine le lansează și când vor fi disponibile

Cei care merg în vacanță în Grecia trebuie să știe care sunt regulile acolo: distanțarea socială trebuie respectată, turiștii nu sunt obligați să poarte măsti, dar personalul din hoteluri și restaurate da, nu pot sta mai mult de șase persoane la masă, iar la intrarea în restaurante li se ia temperatura.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si