Coreea de Sud este țara care se confruntă în prezent cu un val de sinucideri în rândul profesorilor, "terorizați" de părinți și de directorii de școli.

Mulți profesori sunt demiși foarte ușor după ce elevii recalcitranți sau violenți vin cu părinții la școală și depun acuzații de "abuz emoțional" la adresa dascălilor.

Citește și: A fost acuzat că și-a ucis cu sânge rece iubita, dar autopsia a arătat cauza reală a morții femeii

Cel mai recent caz de sinucidere a fost al unei tinere profesoare de 23 de ani care a mărturisit în jurnalul propriu că îi este "frică să meargă la clasă" și că nu mai poate să predea.

Proteste ale profesorilor la Seul

În ultimele șase săptămâni, zeci de mii de profesori s-au adunat la Seul, susținând că au ajuns să fie atît de speriați să nu fie numiți "agresori de copii", încât nu mai pot să-și disciplineze elevii sau să intervină în timp ce aceștia se atacă reciproc.

Profesorii sud-coreeni acuză părinții că exploatează o lege a bunăstării copilului, adoptată în 2014, care stipulează ca profesorii acuzați de abuz asupra copilului să fie suspendați automat.

Profesorii pot fi foarte ușor raportați pentru abuz asupra copiilor chiar și atunci când intervin să tempereze un copil violent.

Părinții acestuia fac demersuri împotriva dascălului, considerând intervenția sa fermă ca fiind "abuz emoțional". Astfel de acuzații pot duce la eliminarea imediată a profesorilor din locurile de muncă.

Un profesor a primit o plângere după ce a respins cererea unor părințí de a-și înviora copiii la școală cu apel telefonic în fiecare dimineață.

Un altul a fost raportat pentru abuz emoțional după ce a confiscat autocolantele folosite de un băiat care și-a tăiat colegul de clasă cu foarfeca.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Proteste ale profesorilor la Seul

Proteste ale profesorilor la Seul

[Sursa foto: BBC News]

Tot mai mulți profesori sud-coreeni au gânduri sinucigașe

La un protest recent, profesoara de 28 de ani Kim Jin-seo a spus că a avut gânduri sinucigașe și a avut nevoie de trei luni de concediu, în urma a două plângeri deosebit de agresive venite de la părinți.

Într-un caz, profesoara i-a cerut unui elev perturbator să-și ia cinci minute pentru a-și aduna gândurile în toaletă, în timp ce în celălalt, ea le-a raportat părinților săi un copil pentru că s-a bătut în școală.

În ambele cazuri, școala a forțat-o să-și ceară scuze de la elevi și părinți.

Citește și: Anul școlar 2023-2024. Când are loc prima vacanță a elevilor?

Kim a spus că a ajuns la punctul în care nu a simțit că poate să-și predea cursul în siguranță: „Noi, profesorii, ne simțim extrem de lipsiți de putere. Suntem neputincioși, debili”.

Vinovată de alimentarea acestei culturi a plângerii ar fi societatea hiper-competitivă din Coreea de Sud, unde aproape totul depinde de succesul academic.

Studenții concurează înverșunat pentru cele mai bune note de la o vârstă foarte fragedă, pentru a intra într-o zi în cele mai bune universități.

În afara școlii, părinții își trimit copiii la un fel de meditații, adică să învețe în școli extracurriculare scumpe cunoscute sub numele de hagwons,

care funcționează între orele 17:00 și 22:00.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

În timp ce familiile din Coreea înainte aveau cinci sau șase copii, acum majoritatea au doar unul, ceea ce înseamnă că au doar o șansă de succes, mai scrie BBC News.

Cum s-a sinucis Lee Min-so 

Pe 5 iunie, Lee Min-so a descris în jurnalul său teama care a cuprins-o și cum trupul ei a început să tremure când a intrat în clasă pentru a preda: „Am o apăsare puternică în piept. Simt că o să cad undeva. Nici măcar nu știu unde sunt”.

La 3 iulie, profesoara din școala primară a scris că a devenit atât de copleșită de nebunia muncii cu elevii încât „a vrut să renunțe la predat”.

Două săptămâni mai târziu, tânăra de 23 de ani a fost găsită moartă în dulapul magazinului din clasă de către colegii ei. Ea își luase viața.

Lee Min-so avea doar un an de când începuse să predea la o școală primară, împlinindu-și visul din copilărie.

Citește și: Profesoara transgender s-a întors la catedră, deși părinții amenință cu proteste. A fost dată afară pentru "apariția șocantă" în fața elevilor

Această tragedie a declanșat un val de furie din partea profesorilor din școlile primare din Coreea de Sud.

Zeci de mii dintre ei au intrat luni în grevă pentru a cere o mai bună protecție la locul de muncă. Ei spun că sunt hărțuiți în mod frecvent de părinți agresivi, care îi sună la orice oră din zi și în weekend, plângându-se neîncetat și pe nedrept.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si