Brazilia, devastată de coronavirus. În ultimele 24 de ore, 2.777 de persoane au murit în Brazilia din cauza COVID-19 și au fost înregistrate 100.158 de cazuri noi.

Potrivit sursei citate, numărul total de cazuri din Brazilia a depășit 12,32 milioane, inclusiv 303.462 decese. Brazilia, statul sud-american cu o populație de peste 210 milioane de locuitori, este țara cea mai afectată de pandemia COVID-19, devansând Statele Unite ale Americii.

Citeste si: Lista completă a noilor restricții din România. DOCUMENTUL adoptat de Guvern

Brazilia a trecut prin zile dificile în ultimele săptămâni, atât din cauza ocupării în unitățile de terapie intensivă, cât și a răspândirii noii tulpini P1 de COVID-19, mult mai contagioase, despre care se crede că a apărut în statul Amazonas.

În 18 dintre cele 26 de state și regiuni federale ale țării, unitățile de terapie intensivă au ajuns la un grad de ocupare de cel puțin 90%, iar unele spitale din țară aveau un deficit de echipamente medicale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vești îngrijorătoare: Tulpina britanică ar fi cuprins tot teritoriul României

Preşedintele Bolsonaro a minimalizat criza sanitară

Potrivit CNN, tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de COVID-19 în Brazilia, medicii crezând că este vinovată de acest lucru noua tulpină de SARS-COV-2- așa-numita P1.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro s-a adresat populaţiei, marţi seară, într-o intervenţie televizată după ce a confirmat al patrulea ministru al Sănătăţii din ultimul an, pe cardiologul Marcelo Queiroga.

Acesta l-a înlocuit pe Eduardo Pazuello, general de armată care a supervizat răspunsul la pandemie.

În discursul său de câteva minute, Bolsonaro şi-a apărat reacţia la epidemie, susţinând că, prin refuzul restricţiilor, precum carantina, a încercat să protejeze locurile de muncă şi să evite  „haosul economic”.

„Vreau să reasigur poporul brazilian şi să îi aduc la cunoştinţă că vaccinurile sunt asigurate”,  a spus el. Preşedintele populist de extremă drapta a fost acuzat în mai multe rânduri că subminează eforturile de vaccinare, dând asigurări că nu se va imuniza, şi că nu a reuşit să achiziţioneze suficiente doze pentru întreaga ţară.

Bolsonaro a dat vina pentru actuala criză din ţară inclusiv pe varianta P1 a COVID-19, care a apărut la finalul anului trecut în Amazonia.

„Foarte curând, ne vom relua vieţile normale”,  a mai declarat el.  „Suntem neobosiţi în lupta împotrova coronavirusului- aceasta este misiunea noastră şi o vom îndeplini  ”, a adăugat Bolsonaro.

Guvernul brazilian a autorizat activitățile sportive în țară

Din decembrie 2019, pandemia a cauzat peste 2,74 milioane de decese la nivel global, în 191 de țări și regiuni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si