Premierul malaezian Muhyiddin Yassin a anunţat vineri un ‘lockdown total’ la nivel naţional în luna iunie, pe fondul nivelului record atins de infectările cu coronavirus, transmite Reuters.

" Odată cu cea mai recentă creștere a cazurilor zilnice care arată o tendință drastic ascendentă, capacitatea spitalelor din toată țara de a trata pacienții cu COVID-19 devine limitată", a declarat premierul într-un comunicat citat de Deutsche Welle.

Citeste si: Raed Arafat: "Nu suntem într-o stare de normalitate. O să vedem ce o să iasă în următoarele două săptămâni"

Lockdown total de la 1 iunie

Lockdown-ul cel mai strict va fi impus între 1 şi 14 iunie în toate sectoarele economice şi sociale, urmând să funcţioneze doar serviciile esenţiale, a precizat şeful guvernului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Propagarea coronavirusului a fost mai accelerată în ultimele săptămâni, parţial din cauza variantelor înalt transmisibile, ceea ce a pus o presiune suplimentară pe capacităţile spitalelor, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Muhyiddin, dacă numărul de infectări va scădea după primele două săptămâni, guvernul va permite ca anumite sectoare să se redeschidă treptat în următoarele patru săptămâni, după care toate sectoarele economice vor putea funcţiona.

Lockdown-ul cel mai strict va fi impus între 1 şi 14 iunie în toate sectoarele economice şi sociale, urmând să funcţioneze doar serviciile esenţiale, a precizat şeful guvernului.[Sursa foto: Strait Times]

Malaezia a raportat vineri 8.290 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, un record pentru a patra zi consecutivă, şi un număr total de 549.514 de cazuri de infectare și 2.552 decese asociate COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si