"Tara-n bucate": Namaiesti, locul unde gasiti cea mai buna ciorba de perisoare din peste si celebrii covrigi de ou musceleni

George Mihai a ajuns la cea mai de traditie pastravarie din tara, la Namaiesti, din judetul Arges. Gospodinele de aici pregateasc ciorba de perisoare din peste si covrigi de ou musceleni. ##VIDEO9862##

La inceput se curata zarzavturi. Pestele eviscerat se da prin masina de tocat. Ciorba se prepara la tuci, unde se pune zarzavatul ras, peste care se adauga o fiertura de crap, somn sau caras. Perisoarele din peste contin carne, paine, un pic de gris, ou, sare si putine mirodenii. Perisoarele se fac chiar deasupra supei in clocot.

Pe jarul ramas se intinde gratarul pentru peste, uns cu sare, cimbru si putin piper.

Iar la desert, va propunem o reteta de covrigi de ou musceleni, mancati doar in zi de sarbatoare.

Covrigii se oparesc in apa clocotita, apoi vor fi asezati direct pe vatra.


Îți Recomandăm Și...