Carantina strictă de nivel 4 din Noua Zeelandă a fost extinsă până la sfârșitul lunii pe măsură ce focarul Delta din statul de pe continentul australian urcă la peste 100 de cazuri. Statul Auckland, unde a început actualul focar COVID-19, va rămâne în lockdown până marți, 31 august, cel puțin, transmite ABC News.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă faci doza 3 de vaccin anti-COVID mai devreme de 8 luni

Lockdown prelungit cu o săptămână în Noua Zeelandă

Blocajul pentru restul țării a fost prelungit pentru alte patru zile, restricțiile actuale urmând să fie revizuite vineri. "Cea mai sigură opțiune pentru noi toți acum este să menținem starea actuală mai mult timp", a spus premierul Jacinda Ardern.

„La șase zile de la izbucnirea noului focar, ne facem o imagine a răspândirii variantei Delta. Rămân o serie de întrebări fără răspuns și este necesară mai multă certitudine cu privire la noua tulpină”, a precizat premierul țării.

Citeste si: Imunitatea colectivă în faţa Covid-19 a fost atinsă în Jakarta

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Noua Zeelandă a înregistrat luni 35 de cazuri noi de transmitere comunitară. La nivelul țării, sunt 19 focare de COVID-19, cu un număr total de 107 cazuri active.

Focarul cu tulpina Delta a început în Auckland și, până acum, au fost înregistrate 99 de cazuri acolo, în timp ce totalul din Wellington a crescut la opt persoane infectate.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment sumbru despre tulpina Delta de coronavirus. "Are un impact mai mare pe tineri și pe copii"

"Dintre cele 107 cazuri din grup, 72 sunt deja legate epidemiologic de alte cazuri comunitare identificate în focar", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății din Noua Zeeland[.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si