Close sidebar
Close sidebar

Taranii din Buzau sunt terminati! Prefera sa lase pepenii sa se strice, decat sa ii vanda pe un pret de nimic

Taranii din Buzau au ochii in lacrimi si campurile pline cu pepeni stricati. Decat sa-i mai vanda pe un pret de nimic, oamenii prefera sa lase intreaga productie de lubenite sub soarele arzator. Ca niciodata, anul acesta, pepenii dulci s-au vandut intermediarilor aproape gratis : cu numai 10 bani per kilogram.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

E plin de pepeni stricati pe campurile de la Sageata. Taranii care au muncit la ei cu lunile nu mai au cumparatori. Oferta a fost, anul aceasta, mai mare decat cererea.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Durerea cea mare a producatorilor este ca, dupa ce au trudit o vara intreaga,  au vandut pepenii dulci si mari pe nimic. Samsarii vin cu dubele din toata tara si le râd în nas producatorilor, la negocieri. Profita de situatie si storc cât de mult pot din pret.


Oamenii din sat se plang ca statul iroseste banii, subventionand faza de productie, dar ignora faza desfacerii.
Nu exista depozite in care pepenii de pe camp sa fie pastrati pana ajung la vanzare, iar de export nici nu incape discutie. In pietele din tara, kilogramul de pepene se vinde anul acesta cu 50 de bani.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI