Exista si varianta unui atac spontan pe care autoritatile franceze o iau in calcul, avand in vedere faptul ca individul era cautat de politie pentru alte infractiuni.

Scene asemanatoare celor de acum, din Strasbourg, am mai vazut in 2016- la Targul de Craciun din Berlin, cand un camion a intrat în multime, în Breischen-platz.
12 persoane au fost ucise, iar 70 in cel mai grav atac inspirat si revendicat de Statul Islamic, comis pe teritoriul Germaniei.

Doua persoane se aflau în camionul care a instaurant panica si groaza: pasagerul a murit, iar soferul a reusit sa fuga.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Politia l-a identificat ulterior pe atacatorul din Germania, in persoana lui Anis Amri- un tunisian de 25 de ani. A fost gasit in Italia. La fel se pare sa fi procedat si atacatorul din Strasbourg. A fugit!

Autoritatile austriece au reusit sa impiedice, anul trecut, un atac terorist care era planificat sa fie comis la Targul de Craciun din orasul Graz. Politia a arestat la timp un tanar bosniac, despre care apropiatii au declarat ulterior ca isi pregatise atentatul pe baza imaginilor de la cele din Berlin si Nisa.

În general, targurile ca si promenada de la Nisa sau ca si alte contexte, sunt, de fapt, locuri unde exista foarte multi oameni si una dintre criteriile fundamentale ale unui atac terorist este acela de a produce teroare, de a produce panica si ai nevoie sa vizezi un numar mare de oameni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si