Close sidebar
Close sidebar

Tariceanu, despre legea care interzice numirea unui premier condamnat penal: Suntem in fata unei aberatii. E o defectiune grava in lege si trebuie rezolvata

Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu e de parere ca a prevederea din Legea 90/2001 care interzice numirea in functia de premier a unei persoane condamnate penal contrazice Constitutia si ca reprezinta "o defectiune grava in lege".

,


DISTRIBUIE
acest articol

"Si acum cei care au promovat-o isi pun intrebari: <"ce">Vii si interzici niste drepturi civile, cand nici instanta nu le-a limitat", a declarat Tariceanu, porivit hotnews.ro.

Totodata, Tariceanu a declarat ca a convenit impreuna cu Liviu Dragnea ca "viitoarea propunere de prim-ministru va fi un candidat comun PSD+ ALDE"

"Si eu si Liviu suntem doi oameni cu cunostinte politice si nu vrem sa aruncam Romania intr-un razboi. Trebuie tinut seama de votul democratic", a afirmat liderul ALDE.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Referitor la legea care ii interzice lui Liviu Dragnea sa fie numit premier din cauza problemelor penale, Tariceanu a declarat ca aceasta prevedere este o aberatie care trebuie rezolvata in viitorul apropiat: "noi suntem in fata unei aberatii, o astfel de prevedere pare sa opereze pe viata. Nici pedepsele nu se dau, decat in rare cazuri, pe viata". "Atata vreme cat nu exista o interdictie data de instanta, ea vine sa contrazica partea constitutonala".

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI