Close sidebar
Close sidebar

Tariceanu, dupa ce ALDE a anuntat ca il sustine pentru functia de premier: "Iohannis sa respecte Constitutia, sa nu facă etichetari ca puscariasii"

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, desemnat propunerea de premier a ALDE, a afirmat ca spera ca presedintele Klaus Iohannis sa ”respecte Constitutia” atunci cand va desemna un prim-ministru si sa nu faca ”etichetari care sunt mai degraba folosite de catre puscariasi nu de catre oamenii care au o pregatire intelectuala”.

,


DISTRIBUIE
acest articol

”Avand in vedere ca in Constitutia Romaniei nu se precizeaza alte criterii de desemnare a prim-ministrului decat votul cetatenilor, ma astept ca presedintele sa respecte intru totul prevederile constitutionale, pentru ca in ceea ce priveste celelalte etichetari pe care le face, etichetari care sunt mai de graba folosite de catre puscariasi, nu de catre oamenii care au o pregaterire intelecutala. Din aceasta categorie cred ca dansul face parte cu brio. Dansul a fost daca nu ma insel, el a fost gasit vinovat, e condamnat intr-un dosar pe care-l stim cu totii. Cred ca cel mai bine ar fi sa revenim la criteriile care sunt prevazute de Constitutie si de lege si nu de la ceea ce si-ar dori presedintele. Presedintele sigur ca poate sa aiba propriile dorinte. Si le exprima la vot. Are un vot. Pana la urma trebuie sa respecte votul cetatenilor.

(...) Criteriile de care vorbeste domnia sa nu sunt prevazute nicaieri”, a spus Tariceanu, intrebat cum vede declaratiile lui Iohannis privind numirea unui premier care are probleme penale, potrivit News.ro.

Tariceanu a spus ca fiecare partid isi ”defineste propria strategie si tactica de campanie” si faptul ca PSD nu a propus niciun nume pentru premier ”nu inseamna ca nu putem colabora”.

”Sa asteptam acum rezultatul, dar ceea ce doresc sa va spun e urmatorul lucru si anume ca eu nu cred ca ar fi util sa-i lasam presedintelui Romaniei posibilitatea sa faca el

jocurile si manevrele in aceasta situatie. Presedintele e obligat sa respecte rezultatul votului cetatenilor si ordinea constitutionala, adica partidele care castiga majoritatea voturilor sa poata sa desmneze prim-ministrul care merge in fata Parlamentului si primeste votul de incredere”, a mai spus Tariceanu.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Conducerea ALDE a decis duminica in unanimitate sa il sustina pe Calin Popescu Tariceanu pentru functia de premier al ALDE dupa alegerile parlamentare din decembrie.

"Am decis sa imi asum aceasta responsabilitate si in urma discutiilor cu colegii mei din conducere, a discutiilor cu colegii din filiale, dar mai ales, (a faptului ca- n.r.)

in ultimele doua saptamani, contactele pe care le-am avut cu cetatenii si mi s-a intamplat foarte des ca simpli cetateni sa imi spuna acelasi lucru: 'Domnule Tariceanu, de ce nu mai candidati inca o data la functia de prim ministru?'. Dupa cum stim, nu se poate candida la functia de prim-ministru, dar fiecare partid cred ca, in mod obligatoriu, trebuie sa arate cetatenilor care sunt liderii care vor conduce, in cazul care cetatenii ne vor da votul, destinele lor”, a mai spus Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat in mai multe randuri ca nu va nominaliza in functia de premier o persoana condamnata penal sau cu probleme in justitie.

Calin Popescu Tariceanu este trimis in judecata de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI