”Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepţia se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda şi teritoriul european al Franţei (Franţa metropolitană)”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică. 

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii solicită creşterea producţiei mondiale de dexametazonă

Sursa citată a precizat că zborurile către şi dinspre ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 şi va putea fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro.

Citeste si: Nelu Tătaru, avertisment îngrijorător:"Ne apropiem de un moment în care o să dublare sau triplare de cazuri pe zi"

”În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ţinut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puţin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

Citeste si: OMS, un nou avertisment către omenire! „Virusul continuă să...”

Lista cu ”zonele verzi” cuprinde, astfel, 22 de state, 17 fiind stabilite în 15 iunie: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si