Gheorghe Mardare, un bătrân în vârstă de 85 de ani din Podu Iloaiei, a ajuns cunoscut în toată România în urmă cu mai bine de un deceniu, atunci când povestea sa de viață a devenit publică.

Pe vremea aceea, bătrânul a spus la TV că își crește singur strănepoata, încă de când ea avea doar două luni de viață.

Citește și: „Am avut o premoniție” Bunicul Luizei Melencu, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care nepoata sa a dispărut fără urmă! Abia acum a găsit puterea sa vorbească despre cele mai negre momente din viața lui

Gabriela 

Gabriela 

[Sursa foto: arhiva capturi TV]

Tata Gheorghe, mândru de fata pe care a crescut-o singur

I-a fost și mamă și tată, după ce nepoata a venit în vizită, i-a lăsat copilul și a plecat în străinătate pentru a-și reface viața. Tot acolo, în Franța, s-a născut și Gabriela, dar nu se știe cine îi este tatăl, iar mama nu a mai dat niciun semn de viață de când a părăsit-o.

Însă, fata a avut noroc cu străbunicul, care i-a asigurat un trai decent și pe care ea l-a numit mereu ”tată”.

De atunci, timpul s-a scurs și acum Gabi, așa cum o alintă bătrânul, are 19 ani și este mândria lui tata Gheorghe, care speră ca și de data aceasta copila să îi asculte sfatul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un asteroid gigantic se apropie de Pământ cu 31.933 km/h. Ce se va întâmpla marți- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

De curând a terminat liceul, a promovat examenul maturității, s-a angajat și s-a mutat singură, în chirie, la Iași.

„Găbița are deja 19 ani. A terminat liceul anul ăsta, a învățat aici, la noi, în oraș.

A luat BAC-ul, dar nu a vrut să mai dea și la facultate, a spus că atâția ani, s-a săturat de învățat. E angajată la un amanet din Iași. Acum stă cu chirie. Eu am sfătuit-o să continue cu școala, să fie ea șefă peste alții, nu invers, dar ea nu a vrut. Poate, cu timpul, o să se răzgândească”, a declarat Gheorghe Mardare, conform bzi.ro.

Pentru că nu mai locuiesc împreună, bătrânul Gheorghe recunoaște că nu îi este ușor să se descurce singur, căci toată viața s-au avut doar unul pe altul, dar acum nu are încotro. Se gândește la binele copilei și realizează că în comuna lor, Gabi nu avea șanse să se angajeze.

”Eu am probleme cu diabetul, nici nu mai aud bine. Mi-am pus un aparat auditiv, iar la ceva timp, am făcut infecție, am fost la un medic și mi l-a scos. Mi-a spus că, dacă îl mai pun în ureche, o să rămân surd. Îmi e greu de unul singur, dar nu am ce face, aici, la noi, nu prea avea șanse să-și găsească ceva de muncă și să facă naveta, e obositor”, a explicat bătrânul.

Citește și: Un copil de 2 ani din Teleorman, salvat dintr-un puț de peste 3 metri. Se afla cu bunicul său la păscut oile când a avut loc incidentul

familie

Tata Gheorghe și Gabriela

[Sursa foto: arhiva capturi TV]

Însă, chiar dacă a plecat din casa unde a crescut cu atâta dragoste, tânăra nu l-a uitat pe cel care i-a fost familie.

Citeste si: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Se întoarce în mod regulat acasă și niciodată nu pleacă cu mâna goală. Bătrânelul aplaudat de o țară întreagă spune că și acum își ajută strănepoata cu bani, deși are și ea salariu. Nu cere, menționează el, dar pensia pe care o primește, îi dă posibilitatea de a o ajuta mereu cu câte un ban.

Plus că, de cealaltă parte, și Gabriela s-a gândit la singurătatea lui tata Gheorghe și i-a adus acasă trei animale de companie. Acum îi țin companie un cățel și doi pisici, care, alături de toată averea agonisită o viață de bătrân, îi vor rămâne, așa cum spune el, tot Gabrielei.

„S-a mutat în Iași de vreo două luni. Acum câteva seri, a dormit la mine, are și zile libere, iar atunci, vine să mă vadă. Îi este și dor, vine să-i mai dau și bănuți. Eu am 3.500 de lei pensie, o mai ajut și pe ea, nu-mi cere, dar îi dau eu. Am crescut-o de la două luni, ne avem doar unul pe altul. Când a fost ultima dată la mine, mi-a adus și un cățel. L-a adus de la București, iar în chirie nu o lasă cu el. A vrut să-l ducă la adăpost, la Tomești, dar era prea frumos să-l lăsăm acolo. Tot ea mi-a adus și două pisici, nu prind șoareci, dar le țin așa, de frumusețe, mă mai iau cu ele, i-am făcut și acte pe casă. Ei îi las tot ce am”, a povestit Gheorghe Mardare, bătrânul din Podu Iloaiei care și-a crescut singur strănepoata.

Gabriela 

Gabriela 

[Sursa foto: arhiva capturi TV]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si