Close sidebar
Close sidebar

"Tată, te rog, fă un pact cu Dumnezeu și revino-ți". Alexandra Săraru, fiica marelui scriitor Dinu Săraru, mesaj emoționant pe pagina de socializare

Marele scriitor Dinu Săraru, ajuns la venerabila vârstă de 92 de ani, trece prin momente grele în privința sănătății sale. Alexandra Săraru, una dintre cele două fiice ale celebrului scriitor, a postat un mesaj impresionant pe rețelele sociale în care se roagă pentru recuperarea tatălui ei.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dinu Săraru a împlinit, pe data de 30 ianuarie 2024, vârsta de 92 de ani și are probleme grave de sănătate.

Dinu Săraru este cunoscut atât pentru romanele lui, în special pentru "Niște țărani" (1974), cât și pentru activitatea sa ca director de teatru, jurnalist și cronicar de teatru.

Citește și: "A fost un distins intelectual creștin". Patriarhul Daniel al României, mesaj emoționant la vestea morții lui Alex Ștefănescu

Fiica marelui scriitor, Alexandra Săraru, a publicat un scurt mesaj pe Facebook prin care se roagă pentru sănătatea tatălui ei:

"Tată, te iubesc mai presus de viață mea, te rog, fă un pact cu Dumnezeu și revino-ți, peste o zi este aniversarea mea și mi-ai face cel mai frumos cadou din lume.

Comand și aripioare cu miere, așa cum îți plac! Te rog, te rog, mă rog.....", a scris Alexandra Săraru pe pagina personală de Facebook.

Alexandra Săraru, sora celebrei realizatoare de radio Ruxandra Săraru, este jurnalist și profesor universitar.

Mesaje de încurajare pentru Dinu Săraru

Prietenii și admiratorii lui Dinu Săraru îi sunt alături și i-au transmis sănatate si mesaje de incurajare.

Sute de mesaje au curs pe pagina de socializarea a Alexandrei Săraru:

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Bunul Dumnezeu sa îi ajute, sa aveti putere si reusita în rugaciuni, ma rog sa fie o minune, Maica Domnului sa va ajute!. Va îmbrățișez cu drag!"

"Doamne Dumnezeul nostru, ne rugăm ție îngăduie pe unicul Dinu Săraru printre noi, cât mai mult, avem nevoie de el!"

"Multă sănătate și sa te tina D umnezeu printre noi dragul nostru priete Dinu Sararu"

"E inca loc pentru o carte,e inca timp pentru cel putin o vara la Slatioara. Sanatate si putere,inspiratie si limpezime ,minunate Domn Săraru! Imbratisari si gand de intarire pentru Doamna Viviana, pentru Ruxandra si Alexandra", sunt doar câteva dintre sutele de mesaje primite de Alexandra Săraru la postarea de pe Facebook.

Cine este Dinu Săraru

Dinu Săraru şi-a început cariera jurnalistică la Radiodifuziunea Română. Potrivit Rador, între anii 1950 şi 1960 el a lucrat ca reporter la Redacţia Culturală, unde a desfăşut o bogată activitate de cronicar teatral.

Ulterior, Dinu Săraru a fost directorul Teatrului Mic și Teatrului foarte Mic din București între anii 1977 și 1990.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dinu Săraru a făcut parte din C.C. al P.C.R. Mult timp a fost marginalizat de guvernele care s-au succedat după 1989.

Președintele Ion Iliescu l-a numit, însă, în anul 2001 ca director al Teatrului Național din București. Și-a dat demisia din aceasta funcție în anul 2004, odată cu Ministrul Culturii și Cultelor Răzvan Theodorescu.

Romanele pe teme țărănești ale lui Dinu Săraru Niște țărani, Dragostea și revoluția și Clipa, i-au adus faima înainte de 1989. Ele au fost contestate de criticii literari după 1990, pentru adeziunea implicită la stilul romanului socialist, pe tema colectivizării.

Dinu Săraru este fondatorul Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „Nişte ţărani” (1998), al revistei „Renașterea civilizației rurale românești” și al Institutului Național de Cercetare a Civilizației Rurale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI