Tatăl lui Sebastian, tânărul care a fost ucis în accidentul înfiorător din 2 Mai, a făcut primele declarații.

El a povestit jurnaliștilor că a fost anunțat de un angajat de la morgă cu privire la faptul că fiul său a murit. Inițial, el a crezut că este o glumă. În cele din urmă avea să afle că totul este realitate.

Citește și: VIDEO-Tânărul care a omorât doi tineri în 2 Mai nu a fost testat drugtest/ Constantin Adrian Glugă: ”În interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări a fost găsită o țăgară artizanală tip joint și o folie”

Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai: „Suntem devastați. Fericirea noastră nu mai există”

Sebastian și Roberta, cei doi tineri uciși în tragedia din 2 Mai

[Sursa foto: arhivă]

Declarațiile tatălui lui Sebastian, după tragicul incident

„Nu doresc nimănui să treacă prin ce trecem noi, părinții. Suntem devastați. Mai avem o fată, cred că o să îi oferim consiliere psihologică. Doarme cu poza fratelui ei în brațe.

Ieri am fost să îl ridic de la morgă, ce am văzut acolo nu există cuvinte, am rămas marcat pe viață. Suntem devastați. Acum două luni am fost în concediu, am fost atât de fericiți. Acum s-a încheiat totul, fericirea noastră nu mai există. Nimeni nu a luat legătura cu mine.

Pe mine, sâmbătă, la 10 jumătate m-au sunat cei de la morgă, mi-au spus: 'Băiatul dvs. e mort'. Am crezut că e o glumă. Am închis, l-am sunat pe fiul meu, telefonul îi sună. Am sunat din nou pe acea doamnă, mi-a spus: 'Domnul Olariu, sincere regrete, băiatul dvs.

nu mai există'.

Era pasionat de film, voia să fie regizor. Nu a reușit la facultatea de Artă, a intrat la Geografie. Voia să plece în străinătate la cursuri, să devină regizor. Visurile lui le-a luat un drogat care acum trăiește și băiatul meu este mort", a declarat tatăl lui Sebastian Andrei Olariu.

Tânărul de 19 ani care a cauzat tragedia din 2 Mai fusese oprit de Poliție de două ori înainte de accident

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul teribil din 2 Mai ar fi fost orpit de două ori de Poliție în seara tragediei

Cu puțin timp înainte de miezul nopții, băiatul fusese oprit de oamenii legii pentru un control de rutină, însă aceștia nu au observat nimic anormal. Potrivit Digi24, autoritățile l-au sfătuit să nu se urce beat sau drogat la volan, iar apoi l-au lăsat în pace.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citește și: Cine este Vlad, șoferul drogat de 19 ani care a ucis doi tineri pe litoral cu Mercedesul de colecție. Copil de bani gata din București, avea permisul de câteva luni

Mai târziu, în jurul orei 03:00, cu puțin timp înainte de accidentul fatal, tânărul a mai fost oprit o dată pentru că ar fi condus haotic. Sursa citată menționează că acesta ar fi fost reclamat la Poliție de un bărbat pentru că își tura motorul prea tare. La cea de-a doua întâlnire, polițiștii l-au testat cu alcooltest-ul, însă nu și cu drugtest-ul. Ei ar fi observat o țigară „specială” în mașina lui, ce ar fi conținut cannabis, dar și mai multe pastile care acum sunt verificate pentru a stabili dacă sunt stupefiante.

În jurul orei 04:30, tânărul ar fi ieșit din sediul Poliției. Apoi, de la sediu, el ar fi mers în Vama Veche, unde s-ar fi întâlnit cu câțiva prieteni și ar fi consumat droguri. Din informațiile polițiștilor, prietenii lui ar fi consumatori de droguri. Apoi ar fi plecat de la vila unde erau cazați, iar la scurt timp, a urmat tragedia de proporții.

Tânărul de 19 ani ar fi avut probleme cu drogurile

Potrivit sursei menționate anterior, tânărul de 19 ani ar fi făcut parte dintr-un grup de consumatori de droguri. Pentru a rezolva această problemă, tatăl său ar fi decis să îl mute alături de el, în Olanda, pentru tratament.

Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai: „Suntem devastați. Fericirea noastră nu mai există”

Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai: „Suntem devastați. Fericirea noastră nu mai există”

[Sursa foto: arhivă]

Se pare că această mutare nu l-ar fi ajutat pe tânăr, iar apoi s-ar fi reîntors în țară. Odată cu reîntoarcerea în România au reapărut și problemele.

Tânărul ar mai fi fost cercetat de procurorii DIICOT pentru deținere de droguri pentru că ar fi fost prins cu 0,7 grame de cannabis. Anchetatorii ar fi decis anul trecut închiderea dosarului pentru că era vorba de „o cantitate mică de droguri”, iar pe atunci și-ar fi recunoscut fapta. 

Primele declarații ale părinților tânărului care a provocat tragedia

Miruna și Mihai Pascu, părinții tânărului de 19 ani, au reacționat printr-un comunicat, potrivit  HotNews.ro, în care spun că încearcă să găsească un echilibru şi să îşi ofere sprijinul pentru tratamentele medicale necesare „pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate”.

Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai: „Suntem devastați. Fericirea noastră nu mai există”

Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai: „Suntem devastați. Fericirea noastră nu mai există”

[Sursa foto: arhivă]

Citește și: FOTO/VIDEO- Cine erau cei doi tineri morți în accidentul din 2 Mai? Tatăl studentei ucise este profund îndurerat: „Poliția nu ne-a anunțat că fiica noastră a murit. Ne-au anunțat de la pompe funebre”

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

„Căutăm să găsim un echilibru şi dorim să ne oferim sprijinul şi susţinerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate. Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conştienţi de implicaţiile pe care le va avea această tragedie asupra vieţii lui şi nu încercam să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale”, au spus părinții lui Vlad Pascu, adăugând că sufletul le e pustiit şi că trăiesc o suferinţă fără margini.

Care sunt șansele ca tânărul să scape de închisoare?

Avocatul Adrian Cuculis a explicat în ce măsură este posibil ca Vlad Pascul, tânărul care a provocat tragedia din 2 Mai, să scape de închisoare.

„Nu are cum să scape de închisoare, indiferent cât ar primi pentru că spune clar legea, când privește o faptă de genul acesta care a dus la deces și se afla sub influența substanțelor, concluzia este clară, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei.

Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai: „Suntem devastați. Fericirea noastră nu mai există”

Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai: „Suntem devastați. Fericirea noastră nu mai există”

[Sursa foto: arhivă]

Într-adevăr dacă ai parte de niște judecători clemenți, poate să îi dea o amânare a aplicării pedepsei și atunci ai scăpat de orice, este ca și cum nu ar avea fapta. Asta se poate face și este o modalitate prin care legislația, sistemul dă dovadă de clemență pentru cei care săvârșesc acte penale în primă audiție ca să zic așa și atunci da.

Citește și: Cine este șoferul de 19 ani care a spulberat un grup de 8 tineri pe litoral. Avea un cocktail fatal de droguri în sânge și conducea o mașină scumpă

Indiferent de pedeapsă, în primă instanță este cu executare și nu ai cum să scapi de ea, dar dacă sistemul se gândește și cine știe ce probe pot apărea din partea avocatei sale, atunci chiar ar putea să scape fără pedeapsă, dacă magistrații îi vor arăta clemență și dacă va reuși să facă dovadă că este intoxicat nevoluntar. Căile sunt misterioase în zona aceasta, dar teoretic nu ar trebui să scape", a mărturisit Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si