Luni noaptea, Dan Adamescu a incetat din viata la o clinica privata din Capitala! Din surse medicale, se pare ca omul de afaceri ar fi suferit de o septicemie pacatoasa, care i-ar fi afectat toate organele. Incapabil sa mai lupte, organismul i-a cedat si barbatul a decedat la numai 68 de ani.

Moartea milionarului nu a pus insa capat situatiei dificile in care se afla familia sa, in ceea ce priveste legea.
 Daca Adamescu era condamnat in momentul in care si-a gasit sfarsitul, ei bine, fiul cel mare, Alexander, este si el parte intr-un dosar de mituire, ce ar putea sa il arunce dupa gratii. De altfel, surse din preajma lui sustin ca barbatul, care locuieste acum la Londra, ar fi trebuit sa se prezinte, azi, in proces, fiindca a fost citat de oamenii legii in cazul in care este incupat. Acesta nu a ajuns insa la tribunal si nici nu va participa la funerariile parintelui sau, asa cum de altfel a si declarat. ”Nu pot veni in tara pentru inmormantarea tatalui meu. Am mandat de arestare. Nu pot veni in tara”, a spus Alexander Adamescu in emisiunea lui Silviu Manastire.

Alexander Adamescu a intrat in atentia DNA in urma cu patru ani.  Potrivit oamenilor legii, in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, ar fi remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000

lei, magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti — Sectia a VII-a Civila, pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el şi in final sustragerea de la urmarirea penala.(...) La data de 25 martie 2016, procurorii au inaintat Tribunalului Bucureşti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatului de arestare preventiva", informa DNA anul trecut.

Potrivit sursei citate, respectivul dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauza penala in care au fost trimisi in judecata patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti — Sectia a VII-a Civila, in legatura cu pretinderea si primirea unor sume de bani si bunuri in schimbul favorizarii unor interese de afaceri. Mai mult, in luna martie a anului 2016, procurorii DNA au inaintat Tribunalului Bucuresti propunerea de arestare in lipsa a omului de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de doua infractiuni de dare de mita. In vara aceluiasi an, fiul milionarului, retinut in Marea Britanie, a fost eliberat pe cautiune de un judecator din Westminster Magistrates Court, iar de atunci nu a mai revenit in tara. Cu toate acestea, procesul este inca pe rol si Adamescu jr. nu poate respira deloc usurat.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si