Cristian Popescu Piedone a fost achitat de acuzațiile aduse în dosarul Colectiv. La momentul tragicului accident, Piedone era primar în Sector 4 și se află printre persoanele care au semnat autorizațiile de funcționare ale clubului Colectiv.

Eugen Iancu, tatăl unei victime Colectiv

Incidentul de la Colectiv s-a soldat cu moartea a 65 de oameni. Printre aceștia se afla și Alexandru Iancu, fiul lui Eugen Iancu.

În dorința de a face dreptate în cazul morții fiului său, dar și a celorlalți tineri, Eugen Iancu a creat Asociația Colectiv.

Astăzi, după 8 ani în care nimeni nu a fost declarat vinovat de tragicul accident, Piedone a fost achitat de acuzațiile care i-au fost aduse în acest caz.

La aflarea acestei vești, Eugen Iancu i-a transmis lui Piedone următoarele": “Sincer să fiu, în momentul ăsta nu pot decât să îl felicit pe Piedone şi să spun ”Bravo, mă, eşti dintre cei care calcă în picioare tot. Dacă lumea te suportă aşa, felicitările mele!”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Pedeapsă redusă pentru unul dintre patronii de la Colectiv, Costin Mincu

Un caz fără vinovați și fără rezolvare

Eugen Iancu acuză organele competente că nu au rezolvat cazul Colectiv. Acesta declară că în România nu există justiție și că se teme de viitorul tinerilor din țară:

"Problemele astea trebuie să şi le pună tinerii, cei care la ora asta tac şi mulţi consideră că eliberarea unuia sau altuia este normală.

Ar trebui toată lumea să se întrebe în ce ţară trăim? Avem justiţie? Avem procurori care într-adevăr anchetează sau avem nişte oameni care se fac din când în când că mai şi anchetează. Avem judecători care într- adevăr dau condamnări fără drept de apel sau avem judecători care din când în când mai dau şi câte o condamnare, în rest, se joacă de-a justiţia. Avem poliţie care chiar îşi face datoria?"

Sistemul medical din România nu a evoluat de la Colectiv

Nemulțumirile lui Eugen Iancu sunt îndreptate și către sistemul medical din România. În declarația oferită după eliberarea lui Piedone acesta aduce în discuție și lipsurile din spitalele românești, de rezolvarea cărora nu se ocupă nimeni:

"Eu în momentul ăsta am trei victime arse în diferite spitale din ţară, care nu au nicio şansă la viaţă, iar pe mine mă sună aparţinătorii să mă întrebe ce să facă şi eu nu ştiu ce să le spun. Discutăm despre ce se întâmplă în ţara asta. Ce facem? Pentru că dacă ieşim pe stradă şi luăm interviuri acum, toată lumea este nemulţumită de ce se întâmplă la spitale, toată lumea este nemulţumită de ce se întâmplă în şcoli, toată lumea este nemulţumită de tot. Şi ce facem? Iată. Avem nişte politicieni care, deşi ar putea fi condamnaţi pentru 10- 20 de ani şi confiscate toate averile cel puţin rudelor de gradul întâi, sunt condamnaţi la nişte ani, iar după câteva luni nu li se confiscă nimic.

Şi asta înseamnă justiţie.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Cristian Popescu Piedone a fost achitat după ce fusese condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Fostul primar va fi pus în libertate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si