Taxa COVID. E modalitatea prin care unii patroni vor să recupereze din pierderile uriașe. Sunt excepţii, spun cei din industrie. Însă costurile mari impuse de restricții și măsuri de prevenție o povară prea mare pentru mulți antreprenori.

Taxa COVID

În ultimele zile, tot mai mulți clienți care au trecut pe la unele terase au fost uimiți să vadă pe notele de plată o nouă taxă: de 5 lei- Taxa covid!

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Cei din industria ospitalităţii spun că excepţia nu va deveni regulă, iar unii dintre cei care au aplicat-o au renunţat deja la ea.

Taxa COVID

Citeste si: VIDEO| Trei zile de distracție pe litoral. Mii de români au petrecut minivacanța de Rusalii la malul mării

Taxa COVID. De la terasă, intrăm în biroul unui avocat pentru a vedea dacă o astfel de taxă stă în picioare.

”Această taxă este legală în condiţiile în care, la momentul întrării în restaurant sau pe tereasă, i-a fost adusă la cunoştinţă consumatorului”, spune avocatul Bogdan Palade.

În caz contrar, ni se încalcă flagrant drepturile, spun specialiştii.

Citeste si: VIDEO| Cluburile exclusiviste din Mamaia Nord s-au redeschis

Taxa COVID. ”În situaţia în care la final, fără să fie anunţat, i se percepe această taxă, mai mică sau mai mare, consumatorul poate refuza să o achite, plătind doar produsele. Dacă comerciantul spune că trebuie să achite ceva în plus, consumatorul să-i spună că va sesiza Protecţia Consumatorului”, mai spune avocatul.

Revenim la terase, unde trebuie să privim problema şi din punctul de vedere al patronilor.

Taxa COVID

Citeste si: Starea de alertă se va prelungi și după 15 iunie! Anunțul lui Nelu Tătaru: „Având în vedere şi evoluţia, focarele noi...”

Taxa COVID. ”Pe terase, numărul de locuri este cu mult sub 50 la sută din cât aveam înainte, iar interioarele sunt închise. Există un cost suplimentar datorită măsurilor de sanitaţie. Costurile privind măsurile de sanitaţie sunt între 2 şi 10 mii de euro pe lună. Depinde de mărimea restaurantului şi de furnizorii pe care îi foloseşte!”, spune Daniel Mischie, CEO-ul unui grup de restaurante.

Taxa COVID. Abia de la sfârșitul acestei luni ar urma să se deschidă şi restaurantele, mai întâi la capacitate de numai 50 la sută.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si