Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, scutirea de la plata contribuţiilor sociale pentru concediile medicale în cazul gravidelor, mamelor cu copii bolnavi, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi pentru cazurile de urgenţă.

Anunțul a fost făcut după ședința de Guvern de purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Premierul Marcel Ciolacu, anunț despre concediile medicale

Premierul Marcel Ciolacu, anunț despre concediile medicale

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

Marcel Ciolacu: "Chemăm să lucreze azi toată conducerea Casei de Sănătate, dacă e nevoie"

În debutul ședinței de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a declarat că se începe rezolvarea problemei, conform promisiunii făcute:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Începem astăzi prin a rezolva, așa cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem, prin ordonanță de urgență, scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, gravidelor, pacienților cu afecțiuni oncologice și în cazurile de urgență".

"Dacă este nevoie, chemăm toată conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi, la Guvern, pentru că acest act trebuie aprobat astăzi", a

adăugat șeful Guvernului.

Ce spunea premierul Ciolacu despre taxa pe boală: "Să-ți dau și 10% în plus pentru că stai acasă…"

Prim-ministrul a susínut săptămâna trecută că trebuie facută o distincţie clară între salariaţii care își iau concediu medical pentru răceală sau dureri de spate şi bolnavii de cancer, gravidele și mamele care îşi îngrijesc copiii bolnavi.

"Eu înțeleg și eu nu sunt medic, că cine e bolnav, cine e răcit, pe cine il doare spatele, pe cine piciorul, dar sunt unele lucruri evidente, gravide, concediu postnatal, oameni care

au cancer, toate aceste lucruri trebuie exceptate. Dar să încurajezi să stai acasă, că ai o răceală, e dreptul tău, să ți se dea concediu medical pentru 5 zile, dar să-ți dau și 10% în plus pentru că stai acasă… Eu înțeleg să dau unei tinere mămici 10% în plus, eu înțeleg să dau unui om care are această boală necruțătoare, cancerul, să aibă venituri în plus pentru medicamente, pentru deplasare, dar dacă vreți să încurajez să stai acasă 5 zile și să îți dau și 10% în plus, scutirea de CASS, credeți-mă că nu o să o fac", a precizat Marcel Ciolacu la sfârșitul lunii martie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si