Dacă sunt prea multe persoane în piscină și contactul este prea apropiat, există posibilitatea contaminării, pentru că atunci când înoți mai sunt secreții, mai și expectorezi câteodată, iar masca nu se poate folosi. Nu este exclus însă să se inventeze un tip special de mască pentru înot, spune profesorul Rafila.

Citeste si: Studiu: O persoană din cinci infectată cu Covid-19 nu prezintă simptome

Vorbind despre măsurile de relaxare așteptate de toată lumea, Alexandru Rafila a spus că în sălile de sport ar putea fi autorizate, la un moment dat, desfășurarea de activități, pentru că aparatele de obicei sunt distanțate și se pot dezinfecta după utilizare. Condiția este să nu intre prea multe persoane într-o astfel de sală.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Nelu Tătaru: "Precauţiile trebuie păstrate şi după 15 mai"

Sporturile în echipă vor putea și ele să fie reluate, în anumite condiții, inclusiv cantonamentele. Dacă echipele stau în cantonament două săptămâni și au un meci ulterior înseamnă că niciun sportiv nu este bolnav, pentru că cele două săptămâni sunt ca un soi de carantină, a explicat Alexandru Rafila.

Sursa: digi24.ro

Citeste si: Artist mort de coronavirus: "Tocmai am pierdut un prieten drag si un geniu muzical"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si