Teatrul de Vară din Mamaia, scena atâtor mari concerte, a fost lăsat de izbeliște. Inaugurat în august 1963, Teatrul de Vară din Mamaia a fost, de-a lungul timpului, locul în care s-au desfășurat cele mai importante manifestări cultural-artistice de pe litoralul românesc. Gazdă a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, a sute de spectacole de teatru și balet, spectacole de revistă, festivaluri de muzică populară, Teatrul de Vară a rămas în memoria publicului și a artiștilor ca un simbol al culturii.

Citeste si: Andreea Pirui și Daiana de la „Puterea Dragostei”, apariție incendiară în România

În ultimii ani însă, s-a constatat că actul cultural nu umple buzunarele celor avizi de bani, așa că Teatrul a devenit neinteresant pentru autoritățile locale, mai exact pentru Consiliul Județean Constanța, cel care deține acest obiectiv, notează ”Atac de Constanța”. Potrivit sursei citate, președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, în 2019 vorbea despre luarea unor măsuri urgente de reabilitare, pentru că structura clădirii este grav afectată.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa a demarat un plan de reabilitare şi modernizare a acestui obiectiv, în acest sens obţinându-se certificatul de urbanism, totodată fiind efectuată şi expertiza tehnică. Proiectul privind «Reabilitarea şi modernizarea Teatrului de Vară Mamaia» se află în stadiul de aprobare a referatului de atribuire pentru achiziţia de servicii de elaborare a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Investiţii – Reabilitare şi modernizare Teatru de Vară Mamaia”, spunea Marius Horia Țuțuianu, citat de atacdeconstanta.com. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si