Cercetătorii brazilieni au transmis cât de periculoase sunt telefoanele mobile. Ele contribuie la contaminarea cu temutul virus COVID-19. Iată ce trebuie să facem pentru a ne proteja.

Conform experților, telefoanele mobile sunt un factor important ce contribuie la infectarea cu virusul Sars-Cov-2. Telefoanele sunt în permanență cu noi, le folosim pentru a comunica cu cei dragi, dar și pentru a ne distra sau relaxa. Aceste obiecte au devenit esențiale în existența noastră cotidiană.

Însă acum mobilele contribuie la infectarea cu Sars-Cov-2.

Telefonul mobil- inamic în lupta cu CORONAVIRUS

Brazilienii au efectuat un studiu la unitatea de terapie intensivă (UCI) a bolii COVID-19, din São Paulo. Specialiștii au transmis că, cel puțin în spitale, unde medicii la fel ca oricine, se folosesc foarte des de telefoanele mobile, ar trebui introdusă o politică obligatorie, cu privire la dezinfectarea acestora.

Evelyn Patricia Sanchez Espinoza și colegii săi, de la Universitatea din San Paolo, au declarat că majoritatea lucrătorilor din domeniul sănătății au înțeles semnificația transmiterii încrucișate și importanța respectării practicilor de igienă a mâinilor și de dezinfecție a telefoanelor mobile.

Citeste si: Nelu Tătaru, despre transferarea bolnavilor de Covid-19 în străinătate

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Paturile de la ATI în România, deja pline de bolnavi

Grupul de cercetători a menționat că acidul ribonucleic SARS-CoV-2 (ARN)- materialul genetic al virusului- a fost detectat pe unele dintre dispozitive.

telefonul mobil infectează cu covid
Mobilul - inamic în lupta cu CORONAVIRUS.[Sursa foto: PixaBay]

Specialiștii au explicat că această descoperire arată că dispozitivele de comunicare ar putea face parte din lanțul de transmisie din sistemul medical.

„Este necesară punerea în aplicare a politicilor oficiale în spitale, pentru a ghida asistenții medicali (lucrătorii din domeniul sănătății) în ceea ce privește dezinfectarea și îngrijirea telefoane mobile”, avertizează echipa.

Deși virusul COVID-19 a fost detectat pe telefoanele mobile ale pacienților infectați, ele nu au fost semnalate ca o posibilă sursă de transmisie în mediul spitalicesc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si