La primele ore ale diminetii in ferma lui Mihai Sopa din Marpod e forfota mare. Angajatii se pregatesc sa mulga oile. Strunga clasica de la stana a fost modernizata, iar mare parte din treaba se face acum mecanizat.

Mihai Sopa are peste 2500 de oi la Marpod, pe Valea Hartibaciului. De cativa ani s-a adaptat la cerintele clientilor si a inceput sa vanda miei si branza proaspata pe tot parcursul anului.

Laptele proaspat muls ajunge apoi la branzarie. Toate produsele de aici sunt preparate dupa retete vechi, transmise in familie din generatie in genratei. Imediat ce s-a scurs de zer, branza este taiata in calupuri si pusa in saramura.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Gustul special al branzei i-a dus faima chiar si dincolo de granitele tarii. Telemeaua de Sibiu a fost atestata ca produs produs cu indicatie geografica protejata in vara lui 2018. Un kilogram de telemea proaspata se vinde la stana cu 18 lei, iar cea veche maturata cu 22 de lei.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si