Dulce sau sărată, la burduf sau maturată, delicioasa brânză din Sibiu i-a cucerit pe străini. Jurnaliștii de la o publicitate spaniolă cunoscută laudă satul Rășinari pentru varietatea de produse tradiționale. Localnicii este mândresc cu brânzeturile pe care le prepară la munte după rețetele moștenite din străbuni.

Citește și: VIDEO- România devine tot mai populară în rândul turiștilor străini

Maria Capotă, producător brânzeturi: ”Se consumă foarte mult.

Suntem învățați cu ea și ne place și să o facem. Așa suntem învățați. Eu zic că e o telemea specială. Foarte bună pentru că aici se face.”

Satul Rășinari i-a cucerit pe turiștii spanioli

Rășinarul face parte din Mărginimea Sibiului, regiune despre care jurnaliștii spanioli spun că e unică în România. Turiștii care vor ajunge aici vor simți din plin farmecul vieții la țară și vor fi răsfățați cu fel de fel de bunătăți din zonă.

Melania Bratu, proprietar pensiune: ”Întâi cu o țuică, ca să fie primirea mai dulce, pe urmă cu ceva dulce, cu produsele tradiționale pentru ca Rășinarul este renumit, în special, telemeaua. Brânza de oaie care e renumită, salamul de Sibiu, produsele afumate.”

Casa memorială Octavian Goga, printre cele mai apreciate atracții turistice

Ziariștii amintesc și de atracțiile zonei: bisericile vechi, casa memorială Octavian Goga și casa în care s-a născut Emil Cioran.

Locul este renumit și pentru frumusețea peisajelor, dar și pentru obiceiuri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Harta turistică a României: Cele mai vizitate stațiuni din țara noastră

Bucur Bogdan, primar: ”Tot mai mulți oameni află despre Rășinari. Vedem tot mai mulți oameni care vin și se plimbă în zona Rășinariului și a Mărginimii Sibiului.”

Anca Marin, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

”Rășinariul este printe cele mai vechi sate din județ și își datorează numele rășinii pe care localnicii o recoltau din arbori și o vindeau producătorilor de vopsele. Localitatea este renumită, în special, pentru tradiția oieritului.”, transmite Anca Marin, corespondent Kanal D.

Localitatea Mărginimea Sibiului a fost inclusă la sfârșitul anului trecut în topul celor mai bune destinații rurale din lume.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si