Principalul canal de televiziune din Rusia, Canal 1, a difuzat scurte imagini cu orașul Mariupol transformat în ruine, iar prezentatoarea a citit de pe hârtie că distrugerile au fost provocate de „naționaliștii ucraineni”.

Citeste si: Un general din Ucraina se oferă ca prizonier de război Rusiei. Ce solicită la schimb

„Scene triste, bineînțeles... naționaliștii ucraineni se retrag încercând să nu lase nicio piatră neîntoarsă”, a fost comentariul care a însoțit imaginile dezastrului din Mariupol.

Citeste si: Generalul Mihail Mizințev, denumit și „măcelarul din Mariupol”

Imaginile au fost redistribuite pe Twitter de jurnalista rusă Maria Iliușina, o colaboratoare a CNN:

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

La începutul războiului, în Mariupol erau peste 400.000 de locuitori. Acum, printre ruine mai sunt aproximativ 100.000 de mii de oameni, prinși în adăposturi subterane, cu puțină apă și hrană, fără medicamente și servicii medicale.

Citeste si: Generalul Mihail Mizințev, denumit și „măcelarul din Mariupol”

În fiecare zi se încearcă evacuarea lor către Zaporoje, oraş aflat la 200 de kilometri depărtare, însă operaţiunile sunt sistate aproape de fiecare dată din cauza bombardamentelor.

Speranța unui nou coridor de evacuare din Mariupol

Vicepremierul Ucrainei Irina Vereshchuk spune că Ucraina speră să deschidă vineri un coridor sigur pentru evacuarea civililor din orașul asediat Mariupol.

Orașul suferă constant atacuri aeriene rusești și lovituri de artilerie, fiind un risc constant pentru locuitori ieșirea din adăposturi sau încercarea de evacuare.

Citeste si: Armata lui Vladimir Putin se pregătește să încheie „operațiunea specială” din Ucraina. Când se termină războiul?

Unii civili au reușit însă să fugă prin coridoarele umanitare negociate de oficialii ucraineni și ruși. Potrivit BBC, peste 3.300 de civili au scăpat joi din "iadul" de la Marea Azov.

135 de copii au murit în războiul din Ucraina

Procuratura Generală a Ucrainei a transmis că 135 de copii au fost uciși și 184 au fost răniți de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, conform  BBC News.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Oferind o actualizare cu privire la victimele recente, oficialii spun că doi copii au fost uciși în timpul luptelor aprige din orașul Rubijne, regiunea Luhansk. Iar joi, doi copii de șase și 13 ani au fost răniți în Novomykhailivka, regiunea Donețk, în urma bombardamentelor rusești.

Procurorii au adăugat că trei adolescenți- de 13, 14 și 15 ani- au fost aruncați în aer de o mină din Obilne, în regiunea Zaporizhia.

Aceștia au fost transportați la Spitalul Melitopol, unde unul se află în stare critică la terapie intensivă. BBC nu a putut verifica în mod independent aceste informații.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si