Noi temeri legate de valul al treilea al pandemiei. Mai multe regiuni spaniole, inclusiv Madrid, vor înăspri începând de luni restricţiile de circulaţie aflate în vigoare pentru a încerca să evite un al treilea val al pandemiei după Sărbătorile de Crăciun, informează EFE.

În Madrid, mai mult de jumătate de milion de cetăţeni din 18 zone sanitare (capitala spaniolă este împărţită în aşa numite zone administrative sanitare- 286 de astfel de zone) şi cinci municipii ale comunităţii autonome nu vor putea intra şi ieşi din aceste zone începând de luni decât cu motive justificate.

Citeste si: Jurnalistul Larry King, internat după ce a fost diagnosticat cu Covid-19

Al treilea val de coronavirus, așteptat cu înfrigurare în Spania

Decizia legată de restricții și al treilea val al pandemiei a fost anunţată sâmbătă într-o conferinţă de presă de ministrul sănătăţii al Comunităţii din Madrid, Enrique Ruiz Escudero, care a solicitat o monitorizare mai puternică a respectării măsurilor stipulate.

Oficialul a prezis o creştere a incidenţei îmbolnăvirilor, situată acum la 369 de cazuri la 100.000 de locuitori (peste 250 este considerat cu risc ridicat), ca urmare a evenimentelor ocazionate de sărbătoarea Crăciunului, deşi a considerat prematur să se vorbească despre un nou val de COVID.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Enrique Ruiz Escudero
Decizia a fost anunţată sâmbătă într-o conferinţă de presă de ministrul sănătăţii al Comunităţii din Madrid, Enrique Ruiz Escudero

De la începutul crizei sanitare, Spania a înregistrat 1.928.265 de îmbolnăviri şi 50.837 de decese, potrivit ultimelor cifre furnizate de Ministerul Sănătăţii, citate de Agerpres. Datele comunicate de autorităţile regionale în ultimele 48 de ore prevăd o puternică creştere a cazurilor şi deceselor pentru săptămâna viitoare.

Citeste si: Bilanț coronavirus România- 3 ianuarie 2021: Alte 3.034 noi cazuri de infectare, în ultimele 24 de ore

Noua tulpină de coronavirus a ajuns în România

Noua tulpină a coronavirusul care a apărut inițial în Marea Britanie ar fi ajuns în România. Este mult mai contagioasă decât variantele inițiale de SARS-COV-2.

Medicii de la Institutul Matei Balș au confirmat pentru Digi24 că au descoperit virusul la un bărbat întors recent în țară. Acesta avea simptome de coronavirus, a fost testat pozitiv și s-a stabilit după analiză că este infectat cu noua tulpină, care este mai contagioasă.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş din Bucureşti, Cătălin Apostolescu, a anunţat, duminică, că există o suspiciune privind infectarea cu noua tulpină de coronavirus, două probe analizate în laboratorul de genetică al unităţii medicale având reacţii diferite faţă de cele de până acum.

Apostolescu nu a precizat dacă cele două probe sunt de la un singur pacient sau de la oi, afirmând că datele exacte vor fi cunoscute la începutul săptămânii viitoare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si