Valul de caldura extrema care a inceput de sambata va persista in toata tara, duminica si luni, iar disconfortul termic va fi accentuat in vest, sud si sud-est si pe arii restranse in rest.

Sambata noaptea, mai multe furtuni s-au produs in judetele aflate sub avertizarea meteorologilor, fiind doborati stalpi de telefonie, de curent sau copaci.

In judetul Sibiu, de exemplu, un copac a cazut peste drumul judetean 106, intre localitatile Cornatel si Daia, blocand complet traficul.

Pompierii si politistii au intervenit pentru eliberarea carosabilului. Tot in Sibiu, patru stalpi de telefonie au cazut pe drumul judetean care face legatura intre localitatile Slimnic si Mandra.

 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In judetul Cluj, o viitura care a antrenat pamant si crengi a blocat complet traficul pe drumul national 75 intre Turda si Campeni, in zona Buru.

Pe toata durata zilei de duminica, dar si luni, indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati.

”In Banat, Crisana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei vremea va fi caniculara, cu temperaturi maxime frecvent intre 35 si 37 de grade, mai ridicate pana in jurul a 38 de grade in extremitatea de sud-vest a teritoriului.

In aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade”, anunta meteorologii.

Sunt vizate judetele Bihor, Alba, Arad, Timis, Hunedoara, Caras Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila si municipiul Bucuresti.

Potrivit acestora, in zonele de deal si de munte, in jumatatea de nord-est si pe arii mai restranse in rest, mai ales in cursul dupa-amiezilor si al noptilor, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si