Conform Administrației Națioanale, vineri, 18 noiembrie, vremea va fi foarte rece în nord-estul teritoriului. Temperaturile se vor încadra între 6 și 14 grade Celsius, cu valori mai scăzute în nordul Moldovei.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele zile. ANM a anunțat zonele în care va ninge

În vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării nebulozitatea va persista, iar precipitațiile se extind după orele după-amiezii.

În regiunile sudice și sud-estice cerul va fi temporar noros, iar ploile vor avea caracter torențial. Vântul va prezenta intensificări în zona muntelui. În București, valorile se vor menține peste media acestei perioade.

Citește și: Atenție, șoferi! Vremea rea creează disconfort pe șosele: un TIR a derapat și a blocat timp de aproape o oră traficul rutier şi feroviar

Anunțul oficial al ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis o informare potrivit căreia de vineri, de la ora 16.00, până luni, la ora 18.00, se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, ninsorii şi intensificări ale vântului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”În intervalul menţionat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 20...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase şi montane din vest şi sudvest. În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte- în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) şi predominant sub formă de ninsoare- începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă.

Pe alocuri va fi polei”, a arătat ANM.

Citește și: VIDEO- A nins pe Transfăgărășan. Salvamontiștii recomandă turiștilor să urce pe munte echipați

A nins pe Transfăgărășan. Salvamontiștii recomandă turiștilor să urce pe munte echipați

Strat de câțiva centimetri pe Transfăgărășan. A nins în această dimineață. 

”Episodul ăsta de stinge deja, a început să plouă, iar de mâine (sâmbătă – n.r.). va fi din nou soare. În continuare se va circula pe Transfăgărăşan, noi credem că nu ll vor închide, iar vremea îşi va reveni. Cei care vor s urce pe munte cu siguranţă vor avea nevoie de colţari, e necesar echipament de iarnă”, a declarat, pentru  News.ro, şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Citește și: Schimbare radicală a vremii începând din weekend

„La altitudini în general de peste 1800 m, trecător, vor fi şi   precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă   şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăşi viteze de 55-60 km/h.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  O familie s-a rătăcit în masivul Ceahlău

Temperaturile maxime, anunță meteorologii, se vor încadra între 11 şi 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales la începutul zilei, va fi ceaţă“, anunță ANM.

Citește și:   Vreme extremă în Europa. Cea mai caldă lună octombrie din istorie!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si