Deși România fierbe sub temperaturi de Cod roșu de caniculă, temperaturile vor scădea semnificativ în a doua parte a săptămânii și sunt anunțate ploi pe arii extinse.

Citeste si: VIDEO| Codul Roșu de vijelii a făcut ravagii. Un turist de 33 de ani a murit după ce a fost lovit de un trăsnet

Săptămâna viitoare temperaturile nu vor crește mai mult de 34 de grade.

Valul de căldură se va menține în Banat și în zilele de 4 și 5 iulie, temperatura fiind de 36 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime cuprinse între 26 și 29 de grade, fiind ă scădere de până la 13 grade.

Citeste si: Avertizare de cod portocaliu de vijelii. Furtuni și ploi torențiale în mai multe județe

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În Crișana, valul de căldură de va menține până la marți, atunci când maxima va fi de 36 de grade. În perioada 6-11 iulie temperatura va ajunge între 24 și 28 de grade. În primele trei zile temperaturile minime vor fi în jur de 19 grade.

În zilele de 5 și 6 iulie se vor înregistra averse.

În Transilvania va fi cald la începutul acestei săptămâni, atunci când maxima va fi între 32 și 34 de grade.

Vremea se va răci semnificativ în perioada 6 iulie-11 iulie, atunci când temperatura maximă va fi de 26 de grade.

Citeste si: Anunț de ultimă oră al meteorologilor! Când scăpăm de caniculă

În Maramureș se menține valul de căldură pentru începutul săptămânii, iar pentru a doua decadă a lunii temperaturile vor ajunge până la 10-11 grade dimineața.

În Moldova și în Dobrogea valul de căldură va persista până pe data de 6 iulie, apoi temperaturile vor scădea semnificativ și vor cădea averse pe arii extinse.

Citeste si: Se anunță noi vijelii devastatoare. Harta de la ANM- 19 județe sub cod portocaliu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si