Acestia dau exemplu numarul mare de victime cauzate de virusul West Nile, unele dintre ele in Romania, scrie Daily Mail. Europa este expusa riscului unui focar mortal de boli tropicale, au avertizat expertii. Din cauza valului recent de caldura tantarii se reproduc mult mai repede si astfel creste riscul raspandirii unor boli transmise de acestia.

Drept urmare, cercetatorii prezic un potential boom al numarului de cazuri de persoane infectate cu Zika, encefalita, febra dengue si cazurile Chikungunya, deoarece temperaturile ridicate si vacantele in zone tropicale creeaza un mediu perfect.

Avertismentul vine dupa ce 22 de persoane au murit din cauza virusului West Nile, care a afectat peste 400 de persoane din Italia, Grecia, Ungaria, Serbia si Romania.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Nu am vazut niciodata atat de multe cazuri de febra West Nile atat de devreme in sezon. Aceasta este o crestere dramatica", a declarat Jan Semenza, de la Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor, pentru The Guardian.

De obicei, bolile tropicale sunt purtate de tantarul Aedes aegypti, dar pot fi purtate si de tantarul Tigru, care s-a inmultit ingrijorator in Europa, inclusiv in Romania.

Printre cele mai mari amenintari posibile provocate de tantari este virusul Zika. Acesta este transmis oamenilor prin muscatura tantarilor infectati, de la tantarul Aedes aegypti si de la tantarul Aedes albopictus. Organizatia Pan American Health (PAHO) a declarat ca tantarii Aedes aegypti se gasesc in toate tarile din America, cu exceptia Canadei si Chile continentala.

Virusul poate fi, de asemenea, transmis in timpul relatiilor sexuale, indiferent de sexul partenerului.

Sursa: libertatea.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si